Uşak Belediyesi Kurban Bayramı'na Hazır

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzurlu geçirebilmeleri için tedbirlerin alındığını bildirdi.

Başkan Cahan, yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı dolayısıyla kent merkezinde bazı tedbirler alındığını kaydetti.

Sivaslı yolu üzerinde kurulan modern hayvan pazarının hizmete açıldığını, bu bölgede kurban satışlarının başladığını ifade eden Cahan, bunun dışında Karaağaç Mahallesi'nde hayvan pazarı kurulduğunu bildirdi.

Vatandaşların arefe gün yapacakları mezarlık ziyaretleri ile ilgili ücretsiz otobüs seferleri düzenleneceğini aktaran Cahan, şunları kaydetti:

"Arife günü öğlen namazını müteakip başlayacak olan seferler Uşak Belediyesi önünden kalkacak olan otobüslerle şehrin tüm mezarlıklarına vatandaşları ücretsiz götürüp getirecek. Bu sayede oluşacak olan trafik yoğunluğunun da önüne geçilmiş olacak. Vatandaşların yeni kurban satış noktasına rahat ulaşabilmeleri için Çanlı istikametine giden şehir içi otobüsler cuma gününden itibaren yeni hayvan pazar yerine de uğrayacak. Kurban satış noktalarında hizmet verecek olan nakliyeciler için taşıma bedeli, her bir kurbanlık başına 20 lira olarak belirlendi. Temizlik personelleri arife günü şehrin farklı noktalarına kurulacak olan semt pazarlarının, kurban satış noktalarının ve oluşturulan 24 kesim noktasının sürekli temiz ve hijyenik kalması için çalışmalarına aralıksız devam edecek. Her Kurban Bayramı görmeye alışık olduğumuz kaçan kurbanlık manzaralarına karşı Veterinerlik İşleri Müdürlüğü tarafından özel bir yakalama ekibi kuruldu. Ayrıca ekiplerin bilgisi haricinde bulunup belediyeye teslim edilen kurbanlıklar, kurban sahibi gelene kadar Veteriner İşleri Müdürlüğünce muhafaza edilecek."

Kaynak: AA