Hayvanat Bahçesinde Buzlu Meyve Ve Dondurma Servisi
Antalya Hayvanat Bahçesi’nde hayvanlar 35 dereceye kadar yükselen sıcaklarda fıskiyeler ile serinletilerek, buzlu meyve kokteylleri ve dondurma ile besleniyor.

Dondurma hastası şempanze
Sıcak havaya karşı hayvanlar için özel tedbirler aldıklarını belirten Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Veteriner Hekimi Zeki Cihangir, “Her barınakta fıskiyelerimiz var ve güneşin dik geldiği saatlerde fıskiyeleri rutin olarak çalıştırıyoruz. Aynı barınaklarda havuzlar da bulunuyor. Hayvanlar istediği zaman bu havuzlardan faydalanıyor” dedi.
Cihangir, beslenme konusunda özellikle maymunlara yönelik özel kokteyller hazırladıklarını ifade ederek, “Yiyeceklerle ilgili özellikle maymunları bir nevi çocuklar gibi şımartıyoruz, onlara buzlu meyve kokteylleri yapıyoruz. Micheal diye bir şempanzemiz var, tür olarak sosyal bir hayvan. Onu özellikle şımartıyoruz, çünkü dondurmayı çok seviyor. Belirli aralıklarla ona dondurma veriyoruz” diye konuştu.
