Karamürselli Emlakçılara Yeni Yönetmelik Anlatıldı

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, Karamürselli üyelerine yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'yle ilgili bilgi verdi.

İlçedeki bir kafeteryada düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Hacıoğlu, 5 Haziran'da yürürlüğe giren yönetmelikle emlakçılık mesleğine ciddi bir düzenleme getirildiğini söyledi.

Artık yetki belgesi olmayan kişilerin emlakçılık yapamayacağını belirten Hacıoğlu, "Emlakçılık yapacak kişinin en az lise mezunu olması gerekiyor. Emlak işletmeleri 30 metrekareden az olmayacak. Bu yönetmelikle birlikte emlak işi yapanlar sadece emlak işi yapmak zorunda olacak. Eğer başka iş kollarında devam etmek istiyorsa onunla ilgili başka ofis açacak. Bu da bizler için sevindirici bir gelişme oldu." diye konuştu.

Hacıoğlu, yetki belgelerinin İl Ticaret Müdürlüğünden alınabileceği bilgisini vererek, "Yeni yönetmelikte yer alan en az lise mezunu olma ve 30 metrekare ofis zorunluluğu şartı geçmişte emlakçılık yapan ve bu işe devam eden emlakçıları kapsamıyor." dedi.

Yeni yönetmeliklerle birlikte sözleşme örneklerinin tamamının değişeceğine dikkati çekerek, "Yeni sözleşmeler çıkacaktır. Emlakçılar sözleşmesiz çalışmayacak. Bunların denetimini ticaret il müdürlükleri ve meslek odaları ortak bir çalışma ile sağlayacaktır. Bu denetlemelerde mevcut meslektaşlarımızın yanı sıra kayıt dışı çalışanlar için daha sıkı bir denetim mekanizması kuracağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA