Adana Barosu'ndan Hayvanlara Eziyet Edenler Hakkında Suç Duyurusu

Adana Barosu, Muğla, Erzurum, Aydın, Kars, Nevşehir ve Ordu'da hayvanlara yönelik eziyetlerle ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığına 6 ayrı suç duyurusunda bulundu.

Barodan yapılan yazılı açıklamaya göre, Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Hayvan Hakları Komisyonu Koordinatörü Furkan Kılıç ve komisyon üyeleri, Ordu ve Aydın'ın Didim ilçesinde araçların arkasına sokak köpeklerinin bağlanarak sürüklenmesi, Muğla'da aşılı ve küpeli bir sokak köpeğinin bıçaklaması, Erzurum'da köpeklerin dövüştürülüp, kaybeden köpeklerin öldürülüp, derisinin yüzülmesi ve sosyal medya üzerinden paylaşılması, Kars'ta eşeğin kafasına poşet geçirilip sopayla dövülmesi ve Nevşehir'e bağlı Acıgöl Belediyesi görevlileri tarafından sokak köpeklerinin toplanarak canlı canlı pres makinesine atılmasına dair suç duyurusu dilekçelerini Suçüstü Cumhuriyet Savcılığı'na sundu.

Kılıç, hayvanlara şiddetin her türünün uygulanmasından ve şikayetçi olmaktan üzüntü duyduklarını belirterek, "Bu hastalıklı ruhlu yaratıklarla ancak toplumca mücadele edersek başarılı oluruz. Hayvana işkence ve şiddet için caydırıcı cezaları yasalaştırmalıdır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA