Fas Yardım Konvoyu Gazze'ye Ulaştı

İçinde bir sahra hastanesi ve sağlık ekibinin de bulunduğu Fas insani yardım konvoyu, Mısır’ın Gazze Refah sınır kapısından geçerek Gazze’ye ulaştı. Konvoyla birlikte Fas’tan Gazze’ye 165 kişilik delegasyon da geldi.

Fas’ın Mısır Büyükelçisi Ahmet Tazi, doktorlar ve hastaneyi kuracak teknik ekibin de bulunduğu 165 kişilik Fas insani yardım konvoyu, Mısır’ın Gazze Refah sınır kapısından geçerek Gazze’ye ulaştı. Büyükelçi Tazi, yardım girişiminin Gazze’de Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü’de Gazzelilerin maruz kaldığı zorlukları gözlemleyen Fas Kralı 6. Muhammed’in teşebbüsüyle yapıldığını söyledi.



Fas Dışişleri Bakanlığı, 28 Mayıs’ta Kral 6. Muhammed’in Gazze Şeridi’nde İsrail askerleri tarafından yaralan Filistinliler için bir sahra hastanesi kurmaya karar verdiğini açıklamıştı. Filistinliler, Gazze’nin İsrail sınırı yakınında 1948 yılında İsrail’in işgal ettiği topraklardan sürgüne gönderdiği Filistinlilere geri dönüş hakkı verilmesi için 30 Mart’ta gösteriler başlatmıştı. Gösterilerde 235 Filistinli İsrail askerleri tarafından öldürülmüş ve 14 bin 700 Filistinli de yaralanmıştı.
Kaynak: İHA