Amanos Posta Güvercinleri Uçuş Yarışması

Yarışmada dereceye giren güvercinlerin sahiplerine Belediye Başkanı Ömer Tarhan tarafından ödül verildi.

Osmaniye Amanos Posta Güvercinleri Sevenler Derneğince düzenlenen Posta Güvercinleri Uçuş Yarışması'nda ilk üçe giren güvercin sahipleri ödüllendirildi.

Kadirli Belediyesi tarafından Adana, Osmaniye, Antalya, Hatay ve İçel'den 300 posta güvercinin katılımıyla düzenlenen Posta Güvercinleri Uçuş Yarışması'nda 5 etapta yaklaşık bin 380 kilometrelik mesafe kat edildi.

Yarışmada güvercini birinci olan Yunus Akdağ, 2. olan Erman Keleş ve 3. olan Halil Cağcağakar'a Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan tarafından tam yarım ve çeyrek altın verildi.

Başkan Tarhan, yarışmaya ev sahipliği yapmaktan dolayı memnuniyetini dile getirerek, "Kadirli'mizde güvercin uçurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Böyle güzel bir etkinliğe ve spora ev sahipliği yaparak destek verdik. Katılan tüm yarışmacılara teşekkür ediyorum." dedi.

Osmaniye Amanos Posta Güvercinleri Sevenler Derneği Başkanı Yunus Akdağ da 5 etaptan oluşan yarışmada kuşların ayaklarındaki barkod ve seri numaralarıyla ayırt edilebildiğini belirterek, "Dereceye giren güvercin sahiplerini tebrik ediyoruz. Desteğinden dolayı Başkan Ömer Tarhan'a teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA