'Kılıf Üretme Gayretindeler'

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 24 Haziran’daki seçim sonuçlarına ilişkin hile iddiaları konusunda, "Bu tamamıyla dediğim gibi seçim sonuçlarına dönük başarısızlıklarına kılıf üretme gayretinden başka hiçbir şey değildir" dedi.

'Kılıf Üretme Gayretindeler'
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Yozgat’ın Saraykent ilçesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Saraykent mitingi öncesi açıklamalarda bulunan Bozdağ, seçim güvenliği konusunda Türkiye’de herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığını söyleyerek,"Türkiye’nin en güvenilir kurumlarından bir tanesi Yüksek Seçim Kurulu’dur. YSK güven müessesesidir. Bugüne kadar yapılmış bütün seçimleri ve halk oylamalarını anayasa ve yasalarımızın öngördüğü doğruluk dürüstlük kuralları çerçevesinde yapmıştır. Ve seçim kurulunun verdiği kararlar üzerine yaptığı seçimler üzerine herhangi bir sorunda bu güne kadar yaşamamıştır. Esasında Türkiye’de seçimleri YSK yapmamaktadır sadece YSK anayasa ve yasamızın verdiği yetkiler çerçevesinde görevler çerçevesinde seçim sürecini organize etmekte seçimlere ilişkin siyasi parti temsilcilerinin yaptıkları itirazları değerlendirip karara bağlanmakta. Seçimin dürüstlük içinde yapılmasını anayasa ve yasalara uygun yapılmasını denetlemektedir. Seçimin başlangıcından sonuna kadar bütün iş ve işlemler siyasi partiler tarafından yapılmaktadır" dedi.



"SEÇİM VE HİLE KONUSUNU İŞLEMEYE BAŞLADILAR"

Bozdağ, "Seçim yaklaşırken orada bir pusula orada başka bir zarf haberlerini yeniden görmeye başladık. Şu anda özellikle sol medya ve millet ittifakının içinde olduğu çevreyi destekleyen medya ortakları ve bu ittifakın içindekiler yüksek perdede şu anda seçim ve hile konusunu işlemeye başladılar. Bu tamamıyla dediğim gibi seçim sonuçlarına dönük başarısızlıklarına kılıf üretme gayretinden başka hiçbir şey değildir. Ve büyük bir yalan söylüyorlar. Büyük bir iftira ediyorlar" şeklinde konuştu.



"SON TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLENE KADAR OPERASYON DEVAM EDECEK"

Terörle mücadelenin devam ettiğini de dile getiren Bozdağ, "Operasyon devam ediyor bundan sonrada devam edecektir. Terör bitene kadar son terörist etkisiz hale getirilene kadar yurt içinde ve dışında operasyonlarımız devam edecektir. Muhalefet partililerinin terörle mücadeleyi seçim döneminde askıya alınması talebi veyahut ta seçim döneminde terörle mücadeleden rahatsızlıklarını dile getirmesini anlamak mümkün değildir. Seçim var diye Türkiye bu güne kadar terörle mücadelesini durdurmamıştır. Askıya almamıştır. Bugünde durdurmayacaktır, bundan sonrada durdurmayacaktır. Terör olduğu sürece Türkiye’nin içerisinde başka gündemler olsa dahi Türkiye terörle etkili ve kararlı mücadelesini sürdürecektir" diye konuştu.



"ONLAR ZAYIF TÜRKİYE İSTİYORLAR"

Türk halkının oy kullandığı yerde Türk halkının dilediğini cumhurbaşkanı seçeceğini aktaran Bozdağ, "Seçim sonuçlarını hep beraber göreceğiz. Fazla telaşa gerek yok. Şurada bir gün kaldı. Ertesi gün, bütün dünya, bütün sonuçları öğrenecektir. Etrafımızdaki kalabalığı görüyorsunuz. Saraykent ilçemizin tüm insanları neredeyse meydanda. Millet kararını vermiş. İşin doğrusu millet ilk turda cumhurbaşkanını seçecektir. Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiyi, seçecektir. Biliyorsunuz; vatandaş ince eler, sık dokur, İnce’yi eler, sonunda, Recep Tayyip Erdoğan’ı seçer. Bu bizim vatandaşımızın, bu konulardaki basiretinin de güzel bir örneğidir. Her işi insanımız çok iyi hesap ediyor ve ona göre yapıyor. Türk halkı değil de, 50 büyük ülkenin büyükelçisi oy vererek, Türkiye’nin cumhurbaşkanını seçmiş olsaydı, hiç şüpheniz olmasın, Muharrem İnce, hemen hemen bütün oyları alarak, Cumhurbaşkanı seçilirdi. Allah’tan, 50 büyük ülkenin büyükelçisi, Türkiye’nin, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminde oy kullanmıyorlar. 81 milyon Türk halkı oy kullanıyor. Türk halkının oy kullandığı yerde, Türk halkı dilediğini Cumhurbaşkanı seçer. Büyükelçilerin istediğini Cumhurbaşkanı seçmez. Şimdi 50 büyük ülkenin büyükelçisi, Muharrem İnce’yi istiyorsa, Muharrem İnce’nin bu ülkenin ve bu devletin, aleyhine bir kişi olduğunu gösteren, en somut delil budur. Onlar zayıf Türkiye istiyorlar. Güçsüz Türkiye istiyorlar. Avrupa’ya, ABD’ye muhtaç Türkiye istiyorlar. IMF’ye dilencilik yapan Türkiye istiyorlar. Cumhurbaşkanımız gibi, bunu yapamazsınız diye itiraz eden birini istemiyorlar. Bu kadar basit" dedi.

(Bahadır Muhlis Gökgül/İHA)
Kaynak: İHA