Hayrat'a 46,3 Milyon Liralık Yatırım Yapıldı

Trabzon'un Hayrat ilçesindeki altyapı ve yol çalışmaları için 46,3 milyon lira harcandığı bildirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Trabzon'un tüm ilçelerinde çalışmalarını titizlikle sürdüren Büyükşehir Belediyesinin, ilçelerde nüfuslarına oranla ciddi yatırımlar gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada, TÜİK verilerine göre 6 bin 692 kişinin yaşadığı Hayrat'ta Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan, sürdürülen ve 2018 yatırım programına alınan projelerin toplam maliyetinin 46,3 milyon liraya ulaştığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün Hayrat ilçesinde tamamladığı, sürdürdüğü ve 2018 yılı yatırım programına aldığı toplamda 17 projenin yapım maliyeti 38,5 milyon lira olarak belirlendi. Fen İşleri Dairesi tarafından ilçede 2014-2018 yıllarında yapılan asfaltlama, betonlama, korkuluk, taş duvar, menfez ve beton kanal gibi yol yatırımlarının maliyeti ise 7,8 milyon lira olarak gerçekleşti. Böylece 4 yılda Büyükşehir Belediyesi tarafından Hayrat'ta tamamlanan, sürdürülen ve yatırım programına alınan yatırımların toplam maliyeti 46,3 milyon lirayı aştı."

Açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun, şu ifadelerine yer verildi:

"2018 yılında il genelinde 350-400 bin ton asfaltlama yapmayı planlıyoruz. Son 4 yılda il genelinde 1 milyon ton asfalt serdik. Bu yıl büyük bir rekor kıracağız. Asfaltlama ve bunun yanı sıra betonlama çalışmalarımızdan da her ilçemiz olduğu gibi Hayrat'ımız da payını alacaktır. Böylece Hayrat'taki yatırımlarımızın tutarı daha da yukarı çıkacaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak Trabzon genelinde seferberlik halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca Hayrat'ta doğalgaz çalışmalarına devam ediliyor ve düzenli otobüs seferleri de titizlikle sürdürülüyor."

Kaynak: AA