Güneş Enerjisi Santralleri Çalıştayı

Kayseri'de Güneş Enerji Santralleri Çalıştayı düzenlendi.

Kentteki bir oteldeki çalıştay, Melikgazi Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği ve Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliğince gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, birkaç yıl önce her pazar günü açılan ve daha çok otopark olarak kullanılan pazar yerlerinin çatısını güneş enerjisinden yararlanmak için kullanmaya karar verdiklerini anlattı.

Pazar yerlerinin çatısından güneş enerjisi üretmeye 8 bin metrekare kapalı alana sahip Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki pazar yerinden başladıklarını belirten Büyükkılıç, "Bugün 8 santralimizde toplam 3 bin 340 kilovat güç üretiliyor." dedi.

Büyükkılıç, güneş enerjisi üretimiyle Türkiye'de örnek olmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ise Türkiye'nin çevresine göre petrol ve doğalgaz bakımından dezavantajlı olduğu dikkate alındığında güneşin, rüzgarın, yerli kömürün öneminin daha da ön plana çıktığını dile getirdi.

Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığına dikkati çeken Yıldız, "Enerjide, ulaşımda yüzde 60 dışa bağımlıyız. Yerli üretim enerji santralleri kurarken bindiğimiz aracın yakıtının ithal olduğunu bilmemiz lazım." dedi.

Çalıştay yarın sona erecek.

Kaynak: AA