FETÖ'nün partilere sızma taktiği

Mahmut Övür, FETÖ'nün partilere ve kurumlara sızmak için yeni kullanmaya başladığı 'renklendirme' taktiğini yazdı.

FETÖ'nün partilere sızma taktiği
FETÖ'nün partilere sızma taktiği
Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti'nin (İP) seçim beyannamelerinde FETÖ'yle mücadelenin olmamasına dikkat çekti.

'KİRLİ BİR OPERASYON'

Övür, FETÖ'nün bu partileri hipnoz etmiş olabileceğinin altını çizerken 'Peki, FETÖ hâlâ bir tehlike değil mi? Doğrusu ortada bir gariplik var. Ya bu partiler Türkiye'nin nasıl bir tehlike atlattığının farkında değiller ya da FETÖ onları hipnotize etmiş ki görmüyorlar. Görmüyorlar çünkü FETÖ şu sıralarda o partileri de kapsama alanına alan yeni bir stratejiyle kirli bir operasyon yürütüyor.' ifadelerini kullandı.

TALİMATLAR 'HE' DEN

FETÖ'nün 'renklendirme' taktiğini ayrıntılı bir şekilde yazan Övür 'Yeni stratejileri de, 'renklendirme' ile partilerden devlet kurumlarına, tarikat ve cemaatlerden sivil toplum örgütlerine sızmak. Bellekteki kayıtlarda bizzat emirleri 'HE' yani 'Hoca Efendi'nin kısaltmasıyla FETÖ elebaşı Gülen veriyor. 'Renklendirme'nin sırrı ise şu kısa talimatta saklı: 'Belli bir temkinle araştırınca bulamayacakları insanları oralara yerleştirmek lazım.' Yani 'renklendirme' şöyle bir şey: FETÖ'cülerin kılık değiştirerek siyasi partilere, tarikatlara, Alevilerin arasına, medyaya ve tekrardan devlet kurumlarına 'sızma' çabası. FETÖ elebaşına 'Bu nasıl yapılmalı?' diye sorulduğunda şu cevabı veriyor: 'Zimamı (yuları) başkasına kaptırmayacak sizin tezgâhınızdan geçen inhiraf etmeyecek (sapmayacak) ve güven duyacaklar varsa olur. Kamuflaj için genel durumu bir daha gözden geçirmek lazım. Dişimizi sıkıp ne yapıp yapıp potansiyeli artırmak gerekir. Bire bir üzerinden renklenme olmalı. Stratejimizin bilinmemesi lazım. Bilinirse kendimizi ele vermiş oluruz. Yukarının gözüne girecek arkadaşlar olmalı. Renklendirmeyi 3-5 tane de onlardan alarak sulandıralım. İhanet etmeyecek o hava içinde eriyecek insanlar alınabilir.' diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayınız