Serik'te Huzur Ve İstişare Toplantısı Yapıldı

Serik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, esnafla huzur ve istişare toplantısında bir araya geldi.

Serik Esnaf Odası binasında gerçekleştirilen toplantıda İlçe Emniyet Müdürlüğü, oda ve esnaf kooperatifleri yetkilileri, motosiklet yedek parça satıcıları ile motosiklet tamircileri istişarede bulundu.

İlçe Emniyet Müdürü Ömer Zafer Karaarslan, burada yaptığı konuşmada, ilçede her türlü suçu önlemeyi, huzur ve güven ortamı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

İlçedeki suç oranını da değerlendiren Karaarslan, "Suç oranımız önceki yıla nazaran yüzde 47 azalırken, yakalanan suçlu sayısında yüzde 10 civarında artış var." dedi.

Bölgede günlük en az 12 saat süre ile uygulama yaptıklarını dile getiren Karaarslan, trafik denetimlerinde bir önceki yıla nazaran yüzde 49 artış olmasına rağmen, kaza sayısının azaldığını söyledi.

Suç oranlarının azalması için vatandaşın desteğinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Karaarslan, şunları kaydetti:

"Serik ilçesinde polis bölgesinde kayıtlı 92 bin yaşayan var. Kozağacı Mahallesinden Belkıs Mahallesine kadar uzanan 23 mahallelik sorumluluk alanında özellikle trafik konusunda sıkıntılarımız var. Serik'te yabancı plakalı araçlar hariç 57 bin kayıtlı araç mevcut. Bu da 18 yaşını doldurmuş her şahsa 1 araç düşmesi demektir."

Toplantıya Esnaf Odası Başkanı Recep Savaş, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran, Serik ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Gülaydın ve esnaf katıldı.

Kaynak: AA