Türk Dünyası Tiyatro Günleri Başladı

İçel Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Türk Dünyası Tiyatro Günleri, Azerbaycan Sumgayıt Drama Devlet Tiyatrosu’nun ’Ocak’ isimli oyunu ile başladı.

Türk Dünyası Tiyatro Günleri Başladı
Türk dünyasından birçok tiyatro grubunu İçel’de bir araya getiren tiyatro günleri, İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın katılımı ile gerçekleştirilen ’Ocak’ isimli oyunun sahnelenmesiyle başladı.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen etkinlikte, Turgut Özakman tarafından yazılan ve Firudin Muharremov tarafından yönetilen oyun, İçellilerin beğenisini topladı. Toplumsal ve ekonomik sorunlar içerisinde boğulan bir ailenin başından geçenleri anlatan oyunda, aile bireylerinin soruna yaklaşımı ve ailenin yaşadığı psikolojik durumu ele alındı.

Oyunun sahnelenmesinin ardından konuşan Başkan Kocamaz, hedeflerinin insanları tiyatro gibi birleştirici bir özelliği olan sanat dalı sayesinde birleştirmek ve kaynaştırmak olduğunu belirterek, kültürel değerleri gelecek nesillere aktarmak için sanatsal ve kültürel faaliyetlere devam edeceklerini söyledi.

Yeni neslin Türklüğü ve Türk dilini birlik ve beraberlik içerisinde yaşatmasının ana gayeleri olduğunu ifade eden Başkan Kocamaz, kendi kimliğine ve benliğine sahip çıkan bireyler yetiştirmenin önemine de değindi.
Kaynak: İHA