Kodla Ağrı Projesinde Teknoloji Anlatıldı

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Özdemir, Kodla Ağrı Projesi kapsamında "Teknoloji, İki Yanı Keskin Bıçak" konulu konferans verdi.

Ağrı Valisi Süleyman Elban'ın davetlisi olarak kente gelen Özdemir, Kültür ve Kongre Merkezinde, Kodla Ağrı Projesi kapsamında düzenlenen "Teknoloji, İki Yanı Keskin Bıçak" konulu konferansla il genelindeki idareci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Vali Elban, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, kentte yaklaşık 4 aydan bu yana proje kapsamında yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Öğrencisinden öğretmenine, idarecisinden il milli eğitim müdürüne, valisine kadar tüm il olarak bu işe kenetlendik ve artık bizim hedefimiz her yıl 20 bin kardeşimizi bu kervana dahil etmek. İnşallah mayıs ayı itibarıyla 20 bin yapacağız ve gelecek yıl yine 20 bin ilave edeceğiz. Tahmin ediyorum çok kısa bir süre içerisinde Türkiye'deki tüm kodlama eğitimi alan kişi sayısının toplamından fazla eğitim alan öğrenci sayısı Ağrı'da olacak."

Ağrı'nın insanına, özellikle de zeki çocuklarına güvendiklerini ifade eden Elban, eğitim alan öğrencilerin yaptıkları programları çok beğendiğini ifade etti.

Kaynak: AA