Ortadoğu’da vekâlet savaşı mı başlayacak?

Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Rusya - ABD savaşı çıkmayacağını ancak Ortadoğu’da vekâlet savaşının kızışacağını söyledi.

Ortadoğu’da vekâlet savaşı mı başlayacak?
Ortadoğu’da vekâlet savaşı mı başlayacak?
Ve ABD, Suriye'yi vurdu!

ABD Başkanı Trump'ın 'Saldırı emrini verdim' sözleriyle başlayan operasyonda başkent Şam'daki ve Humus'taki askeri noktalar ve kimyasal depolar hedef alındı.
 
Haber merkezilerine düşen son dakika haberi öncesinde Milliyet gazetesine konuşan Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin'den dikkat çeken bir değerlendirme geldi.  Pekin, Rusya - ABD savaşı çıkmayacağını ancak Ortadoğu'da vekâlet savaşının kızışacağını söyledi.

Vekâlet savaşlarının ABD'nin kontrol ettiği ya da desteklediği veya taşeronluk verdiği ülkelerle Rusya'nın desteklediği ülkeler arasında yaşanacağını ifade eden Pekin, şöyle konuştu: “ABD'nin asıl amacı İran'ın etkisini Suriye'den silmek. Ve hem Soçi, hem Astana'da kendi aleyhine dönen gelişmeleri sonlandırıp masada güçlenmek. Bununla birlikte, bölgede İran'a ve Esad rejimine karşı İsrail, Suudi Arabistan, Ürdün ve Körfez ülkelerini yanına aldı. Dolayısıyla, bundan sonra ABD bu ülkeleri kendi adına savaştırarak işlerini halledecek ve Suriye'de hakimiyet sağlamaya çalışacak. Şu anda yapılan o. Bunlara karşı Rusya'nın nasıl bir hamle yapacağını da göreceğiz...”

Köşe yazısının tamamı için tıklayınız.