2. Çukurova Ortognatik Cerrahi Günleri Ve Kadavra Kursu

Çukurova Üniversitesinde, kadavra üzerinde çene yüz bozukluklarının cerrahi tedavisi eğitimi uygulamalı olarak verildi.

Çukurova Üniversitesinde (ÇÜ) kadavra üzerinde çene yüz bozukluklarının cerrahi tedavisi eğitimi uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

ÇÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı tarafından yurtiçi ve dışından çok sayıda bilim insanının katılımıyla "2. Çukurova Ortognatik Cerrahi Günleri ve Kadavra Kursu" düzenlendi.

ÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı ve Kurs Direktörü Prof. Dr. Mehmet Kürkçü, bir otelde tertip edilen kursun açılışında yaptığı konuşmada, çene yüz bozuklarının cerrahi tedavisinin önemine değinerek, bilgileri güncellemek ve pratiğe aktarmak üzere bu etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Ortognatik cerrahide güncel konuların yanı sıra, farklı uygulamaların kursta aktarılacağını dile getiren Kürkçü, amaçlarının karşılıklı iletişim ortamı oluşturarak, katılımcıların eğitim ve kurslar sonrasında kendilerini daha yetkin ve güven içinde hissetmelerini sağlamak olduğunu kaydetti.

ÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Yoldaş da fakültelerinin 25'inci yılında böylesi önemli bir bilimsel çalışmayı düzenlemekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler ise simülasyon üzerinden eğitimlerin yapılacağı günlerin çok uzak olmadığını ve bilgi alışverişlerinin teknolojiyle daha iyi noktalara geleceğini ifade etti.

Kursta, çene yüz bozuklukları alanında önemli konular konuşmacılar tarafından kapsamlı bir şekilde aktarıldı ve tartışıldı.

Daha sonra kursiyerler, Türk ve yabancı akademisyenler eşliğinde Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Laboratuvarı'nda kadavra üzerinde cerrahi teknikleri uygulama fırsatı buldu.
Kaynak: AA