Şeker Fabrikasının Özelleştirilmesine Protesto
Tokat’ın Turhal ilçesinde özelleştirme kapsamına giren şeker fabrikası önünde CHP’li 23 milletvekilinin de katılımı ile protesto gösterisi düzenlendi.

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ise, Turhal Şeker Fabrikası’nın yok pahasına satılacağını ileri sürerek, "İhale şartnamesine baktım, bedel yok. Kaç lira olduğu belli değil. Sonunda şunu diyor; satıcı özelleştirme kurulu dileğine verip vermemekte serbesttir. Şeker vatandır, onu satılmaz değil sattırmayız diyorum" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, tek sloganlarının ’Şeker vatandır, vatan satılmaz’ olduğunu ifade ederek, "Bütün herkes burada şeker ittifakını kurmuş durumda. Genel başkanları ne söylüyorsa söylesin burada bu ittifak kurulmuş. Bu ittifak çıkar ittifakı değil, bu ittifak ekmek ittifakı. Kimin ittifakı, siyasi partilerin mi? Hayır. Turhal’ın, Erzincan’ın, Ağrı’nın, Kırşehir’in, Çorum’un ekmek ittifakı. Bu ittifak vatan ittifakı. Şeker fabrikasını savunmak sadece şeker fabrikasını savunmak değildir, şeker fabrikasını savunmak vatanı savunmaktır. Bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından eyleme katılanlar sloganlar atarak dağıldı.
(Nurhan İçmez/İHA)
