Köylüler Geyik Yavrusunu Sütle Besliyor

Beypazarı'nda, koruma altında bulunan geyiklerin arazilerine zarar vermesinden yakınan kırsal mahallelerin sakinleri, güçsüz ve bakımsız halde bulunan geyik yavrularının karnını sütle doyuruyor.

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde, koruma altında bulunan geyiklerin arazilerine zarar vermesinden yakınan kırsal mahallelerin sakinleri, güçsüz ve bakımsız halde bulunan geyik yavrularını sütle besliyor.

İlçeye bağlı kırsal Sekli, Hırkatepe, Kaplan, Kozağaç, Doğanyurt, Dudaş, Köst, Aşağı Güney, Yukarı Güney, Yıldız ve Nuhhoca mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, koruma altında bulunan ve son yıllarda sayıları artan geyiklerin ekili alanlara zarar vermesinden şikayet ediyor.

Hırkatepe Mahallesi muhtarı Recep Özkan, geyiklerin sürüler halinde gezdiğini belirterek, tarlalara, bağlara gelip, tahribata neden olduklarını söyledi.

Kaplan Mahallesi muhtarı Selahattin Varlı da geyikleri köylerinin yakınlarında, arazilerinde çok sık görüldüğünü belirtti.

Bu arada, güçsüz ve bakımsız halde bulunan geyik yavruları ise köylüler tarafından beslenip, yeniden doğaya bırakılıyor.

Doğanyurt Mahallesi sakinlerinden İzzet Koçak da arazide güçsüz ve bakımsız kalan geyik bir geyik yavrusunu evinde sütle besledikten sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkililerine teslim etti.
Kaynak: AA