Kartepeli Öğrenciler, 3D Yazıcı Kullanımını Öğrendiler

Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri öğrencileri İzmit’te bulunan 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezi’nde iki hafta boyunca 3D yazıcı kullanımı konusunda eğitim aldılar.

Kartepeli Öğrenciler, 3D Yazıcı Kullanımını Öğrendiler
Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri Bilim Fen Komitesi, “Kartepe’nin Mucitleri” sloganıyla düzenlediği programda, çocukların yarıyıl tatilinde 3D tasarım eğitimi almasını sağladı. Ömer Seyfettin, Yunus Emre, İbn-i Sina Bilgi Evleri öğrencileri İzmit’te bulunan 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezi’nde iki hafta süren eğitimde, 3D yazıcı teknolojisi ve çeşitleri, 3D yazıcıda çıktı alma teknikleri, 3D tasarımda kullanılan araçlar hakkında eğitim aldılar.

Çocukların hayallerini somut materyale çeviren 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezi, 3 boyutlu programlarda çizim yapılarak, hayal gücünün 3D yazıcıyla buluşmasını sağladı. Eğitimde öğrencilerin tasarım ve inovatif düşünce sistemini destekleyerek, hayal gücünü geliştirmesinde katkı da bulunuldu. Tasarım oluşturma kabiliyeti kazandırmak, yaratıcılık ve görsel sanatları üç boyutlu tasarlamak, yazılım, grafik ve diğer görsel becerileri kazandırarak atölye ortamında güvenli çalışma prensipleri öğrencilere kazandırılmış oldu.

Eğitim kapsamında çocuklara, 3 boyutlu çizim programlarının tanıtımı ve işlevi, kullanılacak araç kutusu ve fonksiyonlarının tanıtımı ve uygulaması, perspektif çizim, geometrik şekillerin çizimi, ölçme teknikleri ve 3D yazıcı işlemi öğretildi. Eğitimin son gününde öğrenciler, Afrin’de vatani görevini yapmakta olan tüm askerlere ithafen, 3 boyutlu Afrin yazılı Türk bayrağı yaptılar. Verilen eğitimlerin günlük hayatlarına olumlu katkılar sunduğunu belirten öğrenciler, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve ekibine teşekkür etti.
Kaynak: İHA