Kumbara Kumbara Toplandı, Parsel Parsel Yükseliyor
Ankara’da imam hatip liselerinde eğitim gören öğrencilerin, Deniz Feneri Derneği’nin “Umudum Sensin” projesi çerçevesinde kumbara kumbara topladıkları paralarla, Etiyopya’da yaptırdıkları yetim eğitim külliyesi parsel parsel yükseliyor. Binaları hızla yükselen külliye, daha şimdiden bölgedeki çocukların umudu oldu.

“Müslüman olan bölge hızlıca Hristiyanlaşıyor”
Derneğin Ankara Koordinatörü Hamit Kunt, Ankaralı imam hatip liselerinin bağışlarıyla yaptırmaya çalıştıkları yetim eğitim külliyesinin inşaatını kontrol etmek için buraya geldiklerini belirtti.
Doşha kabasının bir özelliğinin olduğuna dikkat çeken Kunt, “50 yıl önce tamamı Müslüman olan bu bölge hızlıca Hristiyanlaşıyor. 50 yıl içerisinde yüzde 25’i Hristiyanlaşmış. Bir 50 yıl sonra yüzde 50, belki daha sonra tamamı Hristiyanlaşacak bu bölgenin. Eğer böyle giderse 100 yıl içinde hiç Müslüman olmayan bir nesil kalacak demektir. Eğer bu sürece, biz, İslam ülkeleri ve Müslümanlar müdahale etmezlerse, buralara mescit ve eğitim kurumu yapılmazsa 50-100 yıl sonra buralarda Müslüman kalmayacak. Bu sosyolojik olarak şuanda böyle” dedi.
“Coğrafyanın geleceğinde imzaları olacak”
Deniz Feneri Derneği olarak, bölgedeki durumun kendilerine ulaşmasıyla birlikte harekete geçtiklerini anlatan Kunt, “Ankaralı imam hatip lisesi öğrencileri de dediler ki, ‘Biz ne duruyoruz, bir şeyler yapmamız lazım.’ Gençler bir araya geldiler, Deniz Feneri ile organize oldular. Şuanda Ankaralı imam hatip liseleri hergün bir okulda sunumlar yapıyorlar, buradan aldığımız görselleri oralarda paylaşıyorlar ve kumbaralarda topladıkları paraları buraya aktarıyorlar. İnşaat yükselmeye başladı.
Birinci blok çıktı, ikinci bloğun temeli atıldı. Umut ediyorum ki 1-1,5 yıl sonra buradaki çocuklar besmeleyle eğitim görecekler, kendi dinlerini ve pozitif bilimleri öğrenecekler. Bu coğrafyanın geleceğinde onların imzaları olacak” diye konuştu.
"Türkiye her zaman bizimle"
Etiyopyalı kadınlar ise, bölgede kocası ölmüş çok sayıda dul ile babası ölmüş çok sayıda yetimin bulunduğunu kaydederek, “Hiçbir ülke bizimle olmadı. Ancak Türkiye hep bizimle. Buradaki külliye bizim için umut oldu. Teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundu.
Konuşmaların ardından Abdullah Yağcı, Ayşegül Yılmaz, Mehmet Kemal Pilavoğlu, Dilek Erdem, Nursel Halime, Şerife Leyla Huri, Sertaç Pehlivan, Süreyya Yasin, Elasu Sivsin, Hikmet Şerbetçi, Yakup Yılmaz ve Sefa Sadıkoğlu adına 2 adet büyükbaş hayvan kesilerek, dualar edildi.
Daha sonra inşaat alanında incelemelerde bulunan ekip, çocukların söylediği ilahiler ve dualarla uğurlandı.
