Sungurlu'da 13 Okul TÜBİTAK Desteğine Hak Kazandı
Sungurlu’da, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları destekleme programı 2018-2019 çağrı döneminde proje başvurusu yapan 25 okuldan 13’ü desteklenmeye hak kazandı. Bu kapsamda ilçedeki okullar 6’şar bin lira olmak üzere toplamda 78 bin lira hibe desteği elde etti.

Eryiğit, “Öğrencilerimize bilimi sevdirmek, ilçemizde bilim kültürünü yaygınlaştırmak, çocuklarımızın çağın gerektirdiği donanıma sahip olmalarını sağlamak için 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarlarını önemsiyor ve bu yönde yapılan çalışmaları destekliyoruz. Bilim Fuarları öğrencileri araştırma yapmaya teşvik etmektedir. Öğrenciler iş birliği yaparak araştırma yöntemleri, sonuçların derlenmesi ve sunum becerileri konusunda kendilerini geliştirme imkânı yakalayabilmektedir. 2018-2019 çağrı döneminde 25 okulumuz proje başvurusu yapmıştır.Başvuru yapan okullarımızdan 13’ü TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı sergisini açmaya hak kazanmıştır. Bu okullarımız TÜBİTAK’tan 6’şar bin TL, toplamda 78 bin TL hibe desteği elde etmiştir. Okullarımız hazırladıkları projelerini Nisan ve Mayıs aylarında sergileyeceklerdir.
TÜBİTAK 4006 başvurusu yapan, projeleri desteklenmese de bilimsel çalışmaların yaygınlaşması için emek veren, fedakârca çalışan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Başvuru gerçekleştiren ancak kabul edilmeyen okullarımızın gayretini de takdir ediyoruz. Bu okullarımız öğrencilerimizin yapacağı bilimsel çalışmaları yine sergileyebilirler. Ayrıca TÜBİTAK 2204’e yönelebilirler. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her türlü desteği vermeye hazırız.
Projeleri TÜBİTAK tarafından kabul edilen okullarımızın elde edecekleri hibe ile verimli bir bilim fuarı gerçekleştirmelerini temenni ediyorum. Özverili çalışmalarından dolayı proje yürütücülerimizi, projede görev alan öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi cânı gönülden kutluyorum” şekilde konuştu.
