Kahramanmaraş'ın Geleneksel Lezzeti Açıklaması Maraş Çöreği
Osmanlı’dan bu yana üretilen ve bayram için hazırlanan ikramlıkların başında gelen geleneksel lezzetlerden Maraş çöreği, tescillendikten sonra artık tüm yıl boyunca tüketilir hale geldi.

Çörek ustası Ahmet Gizir, yaklaşık 20 farklı lezzette üretim yaptıklarını belirterek, “Yumuşak çöreğimiz Kahramanmaraş’ın geleneksel bir ürünü zaten. Bayramlarda daha yüksek bir talebi var. Yöresel bir ürün olması nedeniyle şehir dışından gelenler de tercih ediyor. Bayramların dışında da satışlarımız yoğun oluyor” dedi.
Bayramların dışında da alıp misafirlere çörek ikram ettiklerini söyleyen Türkan Karaaslan, “Çok güzel ve lezzetli bir tadı var” diye konuştu.
Adana’dan geldiğini söyleyen Derya Öztürk ise, "Maraş çöreği hoşumuza gitti, her geldiğimizde alıp götürüyoruz” dedi.
