Minik Zabıtalara Eğitim Verildi

Şahinbey Belediyesince organize edilen "Minik Zabıtalar Görev Başında" projesi kapsamında Şahinbey ilçesinde bulunan okullardaki öğrencilerden oluşan genç ve çocuk zabıtalara eğitim verildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da minik zabıtların eğitimlerinde yanında oldu.

Düzenlenen bilgilendirme toplantısında 52 lise, 63 ortaokul ve 61 ilköğretim okulundan toplamda 704 öğrenciye zabıtanın görevleri anlatıldı.

Başkan Tahmazoğlu, programda yaptığı konuşmada, minik zabıtaların özellikle okullarında denetim faaliyetleri yapacaklarını belirtti.

Kantinde satılan ürünlerin hijyenik olup olmadığını ve son kullanma tarihlerinin kontrol edileceğini aktaran Tahmazoğlu, "Ayrıca okullardaki çocukların yerlere çöp atmamaları konusunda uyarıda bulunacaklar ve bilinçli tüketici olarak arkadaşlarını da bu konularda bilgi sahibi olmalarını sağlayacaklar. Bu proje aynı zamanda sosyal sorumluluk projesidir. Yeni yetişen gençlerimizin sokakta gezerken, alışveriş yaparken daha şuurlu ve daha bilinçli olması çok önemli. Bu projeye Zabıta Müdürümüz Hüseyin Bey de çok emek verdi kendisine çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Güneş ise, genç ve çocuk zabıtanın görevlerini anlatarak öğrencilerin sosyal sorumluluk ve farkındalık alanında gelişim göstermelerine katkı sağladı.

Düzenlenen program sonrasında genç ve çocuk zabıtalara zabıta yeleği, zabıta şapkası, zabıta kimlik kartı ve görev tanım kartı dağıtıldı.

Kaynak: AA