Güneydoğulu Hububat İhracatçıları Katar'da
Katar’ın Doha kentinde düzenlenen Katar 1. Uluslararası Ürün Fuarı’na katılan Güneydoğulu hububatçılar Ortadoğu pazarlarında daha etkin rol alabilmek için tanıtım çalışmalarını yoğun olarak sürdürüyor.

Katar’da gerçekleştirilen fuarı önemsediklerini ifade eden Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanlı ve Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya fuarın özellikle Afrika, Ortadoğu ve Uzakdoğu pazarlarına yönelik gerçekleştirilecek ihracat için büyük önem taşıdığını bu yıl ilk kez düzenlenmesine rağmen yoğun bir ziyaretçi trafiğine sahne olduğunu belirtti.
Altunkaya yaptığı değerlendirmede Güneydoğu Anadolu bölgesinden yılın ilk 9 aylık döneminde 1 milyar 547 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini, son üç aylık süreçte ihracat rakamlarında artışın devam edeceğini tahmin ettiklerini ifade etti.
Fuar’da Türk firmalarına yönelik ilginin memnuniyet verici olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Altunkaya Türk üreticilerin global pazarların en önemli aktörleri haline geldiğini, ihraç kalemlerinde ki yüksek kaliteli ürünlerin bunda etken olduğunu belirtti.
10 Ekim tarihine kadar devam edecek olan fuarda sadece ürün tanıtımı değil aynı zamanda Türk mutfak kültürünün de gözler önüne serildiğinin altını çizen Başkan Altunkaya ziyaretçilere gün boyunca bir birinden lezzetli yemeklerin ikram edildiğini belirtti.
