Sakarya 1. Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri Ve Yem Fuarı

Sakarya 1.Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı, Hendek ilçesinde başladı.

Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi'nde düzenlenen fuarda konuşan Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya'nın tarımın her çeşidinin mükemmel anlamda yapıldığı şanslı bir il olduğunu, üreticilerin de iyi verim alıp kazanç elde edebildiğini söyledi.

Sakarya’dan giden lezzetli ve nefis gıdalar ile insanların daha sağlıklı beslendiğini belirten Balkanlıoğlu, "İnsanoğlu var olduğundan bu yana gıdaya, yemeğe ve üretime muhtaç olarak yaşamını sürdürmektedir. Sanayi ürünleri sürekli yenilenmekle birlikte, çeşitlenip modernleşiyor. Üretim süreci hızlanıp robotik teknoloji devreye girince de, dünyanın her yerine ihraç ediliyor. Ancak tarım ürünleri Hz. Adem’den bu yana aynı şekilde yaşamsal ihtiyaç olarak karşımıza çıkıyor. Zaten gıdanın değişmesi ve dönüşmesi faydalı değil. GDO’lu ya da kimyasal katılmış ürünler değil de, tabi olması insanoğlu için çok önem arz ediyor." diye konuştu.

Tarımda mekanizasyon, Ar-Ge gibi çalışmaların yolunun böyle fuarlardan geçtiğini ve bunun da yeni tekniklerin çiftçiler ile buluşması anlamına geldiğini vurgulayan Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"Bir de üretilen ürünlerin pazarlanması bizlere hem güzel bir kazanç hem de çalışma güdüsü verir. Üretici ile alıcıları buluşturan, yeni teknikleri göz önüne seren bu fuarlar ve festivaller, ürünlerin tanıtımı ve pazarlanması açısından son derece önemlidir.Özellikle Sakarya bu anlamda çok önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Türkiye’nin en fazla dış mekan süs bitkileri üreten ilimizde, bugüne kadar herhangi bir festival ya da fuar düzenlenmemişti. İlkini geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdik ve çok da başarılı olduğunu söyleyebilirim. İnşallah devamı da gelecek. Son derece besleyici, mineral ve vitamin deposu ayvanın merkezi olan ilimizdeki, birbirleriyle tatlı bir rekabet içerisinde bulunan ilçelerimizde iki güzel festival düzenlendi. Her ne kadar açılışlarda Geyve ve Pamukova ilçelerine ayrı ayrı mavi boncuk dağıtsak da, bu tatlı rekabet benim de çok hoşuma gidiyor. Çünkü rekabet çok daha fazla kalite ve güzel ürünleri beraberinde getirir."

Balkanlıoğlu, Hendek OSB’de üretim yapan bir fabrikanın standını da ziyaret etti ve fındık çuvallama dolum makinesini inceleyerek, yetkililerden bilgiler aldı.

Vali Balkanlıoğlu, fuarda emeği geçen herkesi tebrik etti.

Fuara, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, oda başkanları, çiftçiler ve üreticiler katıldı.

Kaynak: AA