Kütahya'da Termal Sağlık Turizmi Çalıştayı
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) tarafından düzenlenen ’Kütahya Termal Sağlık Turizmi Çalıştayı’ Yoncalı’daki bir otelde gerçekleştirildi.

Dünyanın bugün ihtiyaç duyduğu termal sağlık turizmi kaynaklarına Kütahya’nın sahip olduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Burada düşünülmesi gereken hadise bizim bu zenginliğimizin dünya ölçeğinde nasıl tanıtılabileceği. Dünya her geçen gün daha yaşlı bir nüfusa sahip oluyor. Bu yaşlı nüfusun ihtiyaçları içerisinde birçok tedavinin termal sağlıkla birlikte yürütülebileceği konusunda herkesin hemfikir olduğu bir nokta var. Ülkemizin bu konuda bir zenginliği var. Bu zenginlik içerisinde de Kütahya’mızın büyük imkanları, rezervleri var. Bugüne kadar istifade ettiğimiz kısmı istifade edilebilecek kısmın çok azı olarak değerlendiriyoruz. Daha fazlasını burada geliştirebiliriz diye düşünüyoruz. Bugüne kadar ki potansiyelimiz içerisinde gelişmeye en müsait alan bu” şeklinde konuştu.
Çalıştaya Vali Ahmet Hamdi Nayir, KSBÜ Rektörü Vural Kavuncu, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Kölgeli, İl Sağlık Müdürü İsmail Zehir, Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi (THTC) Kurucu Başkanı Emin Çakmak, THTC Güney Ege BYK Başkanı Turgay Sehil, THTC Danışma Kurulu Başkanı ve emekli Başbakan Müşaviri Hamdi Şengel, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Sağlık Tesisleri Daire Başkanı Ahmet Zengin, Sağlık Turizmi Daire Başkanı Nuhi Çelikkaya, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri ile özel sektör temsilcileri katıldı.
(EFE)
