Baykal'ın sandalyesi boş bırakıldı
CHP Antalya 36’ncı İl Olağan Kongresi başladı. Mevcut Başkan Mustafa Erdem ile 2 adayın yarıştığı kongrede en dikkat çekici görüntü ise rahatsızlığından dolayı Almanya’da tedavi gören eski CHP Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın isminin yazdığı boş sandalyesi oldu.

Saat 12.00'de başlayan kongreye adaylar kendilerini desteleyen partililerin tezahüratları eşliğinde salona geldiler. 45 doğal delegenin bulunduğu CHP'de, mahallelerdeki seçimlerin ardından çıkan 600 delegenin oyuyla belirlenecek olan kongrede, daha önce adaylığını açıklayan ve CHP'de il başkanlığı ile milletvekilliği de yapmış olan Tuncay Ercenk son dakika aday olmadığını açıkladı.

Deniz Baykal'ın sandalyesi boş kaldı
Kongrede dikkat çeken bir detay ise eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın protokoldeki sandalyesi oldu. Almanya'daki tedavisi süren Deniz Baykal'ın protokoldeki sandalyesine ismi yazıldı. İlk başta kimsenin oturtulmaması kararı alınan sandalyeye Ankara Milletvekili ve Divan Başkanı Murat Emir yanlışlıkla oturdu. Bir müddet sonra ise sandalyeden kalkan Emir, daha sonra divan kurulundaki yerine geçti. Bu sırada ise Baykal'ın isminin yazdığı kağıt yere düşerken, partililer tarafından alınarak tekrar sandalyeye yapıştırıldı.
Baykal'ın sandalyesine oturan divan başkanı CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Baykal'ı özlediklerini belirterek, “Kendisine acil şifalar diliyoruz. En kısa sürede burada olacağına inanıyoruz” dedi.
Antalya'nın yeni il başkanının belli olacağı kongre konuşmalarla devam ediyor.
