MASKİ'den Modernizasyon Çalışmaları Sürüyor

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Kula ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi ile Akıncılar Mevkii ve Akhisar’ın Akselendi mahallelerinde yer alan içme suyu sondajlarının elektrik panolarının yeniledi.

MASKİ'den Modernizasyon Çalışmaları Sürüyor
MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde arızalardan kaynaklı su kesintisi yaşanmasını en aza indirmek için bakım onarım çalışmalarına devam ediyor. Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanlığı, Kulanın Ortaköy Mahallesi ve Akıncılar Mevkiinin yanı sıra Akhisar’ın Akselendi mahallesinde bulunan elektrik panolarını baştan aşağı yeniledi. Mahallelerde hayata geçirilen çalışma sayesinde olası elektrik arızalarından kaynaklı su kesintisi yaşanmasına sebep olan eski elektrik panoları yenilenerek vatandaşa kesintisiz içme suyu sağlandı.

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, pano yenileme çalışmalarının ihtiyaç duyulan yerlerde devam edeceğini belirterek, “MASKİ Genel Müdürlüğü olarak elektrik panolarının montajını yaparak içme suyu sondajlarının bulunduğu tesislerde kullanım ömrünü tamamlayan panolar ile değişimini gerçekleştirdik. Yapmış olduğumuz bu modernizasyon çalışmalarıyla birlikte panoları yenileyerek arızalardan kaynaklı su kesintisi yaşanmasının önüne geçiyoruz” dedi.

Öte yandan MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde başlattığı dere temizlik çalışmalarına da aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda MASKİ, Akhisar İlçesi’ne bağlı Süleymanlı Mahallesi’nde dere temizlik çalışmasına başladı.

Mahallede toplamda 2 kilometrelik alanda başlatılan temizlik çalışması ile vatandaşların kış mevsiminde sıkıntı yaşamasının önüne geçilecek. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma ile olası su taşkınları engellenecek. Ayrıca, derede suyun sağlıklı bir şekilde akışının sağlanması da sağlanacak.
Kaynak: İHA