Bingöl'de Kadın Koordinasyon Merkezi Açıldı

Bingöl Belediyesi, kadınlara yönelik kursların verileceği Kadın Koordinasyon Merkezini törenle hizmete açtı.

Bingöl'de Yeşilyurt Mahallesi Yamaç Caddesi'nde Kadın Koordinasyon Merkezinin açılışı, Vali Ali Mantı'nın eşi Işıl Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi'nin eşi Pervin Barakazi, Belediye Meclis Üyesi ve Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Feyza Başak Koç, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin'in eşi Ayfer Engin ile diğer kadınlar tarafından yapıldı.

Barakazi, açılışta yaptığı konuşmada, kadınların evden dışarı çıkmalarını sağlamak, etkinliklerle buluşturmak, okuma yazma, Kur'an-ı Kerim ve Arapça'yı öğrenmelerini sağlamak amacıyla merkezi açtıklarını söyledi.

Merkezde, 3 farklı kursun açıldığını ve haftada bir gün aile içi eğitim seminerlerinin verileceğini ifade eden Barakazi, şöyle konuştu:

"İlk olarak Kur'an-ı Kerim, Arapça öğrenme ve okuma yazma kursları açtık. Bunun dışında haftada bir gün İl Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce aile içi eğitim seminerleri verilecek. Bu seminerleri aldıktan sonra biraz daha bilinçleniyoruz. Bu hizmetlerimizin hepsi sizler içindir. İkincisini de inşallah Düzağaç bölgesinde açmayı planlıyoruz. İnşallah hepimiz için faydalı olur. Kadınlarımızı desteklemeye devam edeceğiz."

Kaynak: AA