Turizm Profesyonelleri EMITT'e Bir Araya Geldi
Trakyalı otel ve acenteler, Trakya Kalkınma Ajansı’nın fuar katılım desteğiyle TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen EMITT’e katıldı. 5’nci salonda iki ayrı stantta fuara katılan Trakyalı tur operatörleri ve oteller, yurt içi ve yurt dışından fuara katılan tur operatörleri, acenteler ve otellerle ikili iş görüşmeleri yaptı ve iş bağlantıları kurma fırsatı buldu.

Trakya Kalkınma Ajansı “Yerel Kalkınma ve Turizm” başlıklı oturuma konuk oldu
Fuar kapsamında turizm profesyonellerinin katıldığı konferans ve paneller gerçekleştirildi.
Yerel Kalkınma ve Turizm Panelinde yerel yönetimler, STK’lar ve diğer yerel ve bölgesel birimlerin turizmin bir kalkınma aracı olarak kullanıldığı projelere, yerel kaynaklar aracılığıyla destek bulmaları konusunda bilgilendirildi. Trakya Kalkınma Ajansı yetkilisi paneldeki konuşmasında kurumun Trakya’da gerçekleştirdiği ve desteklediği alt yapı ve üst yapı projelerinden bahsetti. Kırklareli’nin Vize ve Demirköy ilçelerinde uygulanan Eko-Turizm Projesi’ne Kırklareli Demirköy İlçesi Hamdibey Turizm Köyü Sivil Mimari ve Sokak Sağlıklaştırma, Hamdibey ve Sislioba Köyleri Ziyaretçi Merkezi Projesi, Dupnisa Mağarası ve Yakın Çevresindeki Köylerin Eko-turizme Kazandırılması projelerine de konuşmasında değindi.
İstanbul Valisi Vasip Şahin Trakya standını ziyaret etti
Trakya Kalkınma Ajansı’nın organizasyonuyla hazırlanan Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne stantlarına katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Stantlarda yer alan firmalar yurt içi ve yurtdışından gelen sektör temsilcileriyle iş bağlantıları kurma fırsatı buldu. Fuarın ilk gününde İstanbul Valisi Vasip Şahin Trakya standına konuk oldu. Beraberindekilerle birlikte Tekirdağ ve Kırklareli standı ile Edirne standını ziyaret eden Vali Şahin, katılımcılar ile birlikte hatıra fotoğrafı verdi.
Ayrıca dört günlük fuar boyunca Tekirdağ Vali Yardımcısı Suat Yıldırım, Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt Trakya standını ziyaret etti. Konuklar ziyaret sırasında Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu’ndan sektör ve sektörde yaşananlar hakkında bilgi aldı.
Fuara Trakya standında katılan otel ve acente temsilcileri Türkiye ve farklı ülkelerden otel ve acente temsilcileriyle faydalı görüşmeler yaptıklarını belirttiler ve organizasyon dolayısıyla Trakya Kalkınma Ajansı’na teşekkür ettiler.
