Veliefendi'ye Kadın Seyis Yetiştirilecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye’de artan seyis ihtiyacını karşılamak ve kırsalda yaşayan kadınlara istihdam sağlayabilmek için “Kırsalda Kadın Seyisler Yetişiyor Projesi” başlattı. Proje kapsamında Türkiye’de bir çok hipodroma olduğu gibi Veliefendi Hipodromu’na da kadın seyis yetiştirilecek.

Veliefendi'ye Kadın Seyis Yetiştirilecek
Türkiye’de bir ilk olan ve Elazığ’da başarıyla tamamlanan proje; artık Türkiye Jokey Kulübü Hipodromlarının bulunduğu tüm illerde hayata geçiriliyor. Proje kapsamında İstanbul’daki çalışmalara başlandı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Veliefendi Hipodrom Müdürlüğü ve İş-Kur işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan projeye en az ilkokul mezunu olan, 18 yaşından büyük, 40 yaşından gün almamış ve en fazla 80 kilogram olan her bayan seyis olabilmek için başvurabilecek. 28 Ağustosta başlayan başvurular, 19 Eylül 2017 tarihine kadar devam edecek.

Eğitime katılacak kadınların tüm giderleri devlet tarafından karşılanacak

Başvurular şahsen İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine yapılacak. Eğitime katılacak kadınların tüm giderleri ise devlet tarafından karşılanacak. Proje ile lisans alacak kadın seyisler, bundan sonra özel okullarda ve otellerin binicilik birimlerinde, haralarda ve hipodromlarda hippoterapi merkezlerinde iş olanağı bulabilecek.

İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, dünyada hipodromlarda kadın seyislerin sayısının oldukça yüksek olduğunu vurgulayarak, “İngiltere, Fransa, Hollanda ve Amerika gibi ülkelerde seyislerin yüzde 80 ile 95 arasındaki oranı kadınlardan oluşuyor, bizde de neden olmasın. Bakanlığımız hem kırsalda yaşayan kadınlarımızı iş hayatına dahil etmek, hem de istihdamı artırmak adına bu önemli projeyi başlatmıştır. İnşallah biz de İl Müdürlüğü olarak bu projeyi İstanbul’da başarıyla uygulayacağız” dedi.

Kaynak: İHA