Kayapınar Belediyesi 30 Engelliyi Sinemaya Götürdü

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Kayapınar Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, 30 engelli öğrenci ve aileleri sinema ile buluşturuldu.

Kayapınar Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Bilgi Evlerindeki kurslarda eğitim gören 10-25 yaş arasındaki 30 engelli öğrenciye yönelik sosyal etkinlik düzenledi.

Diyarbakır’daki bir AVM’ye götürülen engelli öğrenciler, aileleri ile birlikte ilk kez sinemada film izledi.

Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Çebe, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Fettah Güzelsoy’un da yer aldığı etkinlikte, sinema gösteriminin ardından yemek yenildi.

Başkan Yardımcısı Yılmaz Çebe, etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada, özel öğrencilere bele olarak katkı sunmak istediklerini belirtti.

Çebe, şunları kaydetti:

'Bu tür vatandaşlarımızın topluma kazandırılması, sosyalleşmesi ve topluma entegre edilmeleri için belediye olarak sosyal belediyecilik kapsamında faydalı faaliyetler yapmaktayız. Her türden kurslara müzik, resim, el sanatları, takviye iş ve işlemlere alkışlanacak faaliyetler düzenliyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Bu kapsamda söylenecek en önemli şey Kayapınar Belediye Başkanımız Mustafa Kılıç’ın sınırsız desteğidir.'

Engelli öğrenciler ise, ilk defa sinemaya geldiklerini ifade ederek, kendilerine güzel bir gün yaşatan yetkililere teşekkür etti.

Etkinliğin ardından engelli öğrenciler ve aileleri, servislerle evlerine bırakıldı.

Kaynak: AA