Bağcılar Halkı 15 Temmuz Nöbetinde

15 Temmuz hain darbe girişiminin 1’inci yıl dönümünde Türkiye’nin her noktasında olduğu gibi Bağcılar Kirazlı Metro İstasyonu etkinlik alanında toplanan binlerce vatandaş nöbet tuttu.

Bağcılar Belediyesi tarafından 5 gündür gerçekleştirilen 15 Temmuz Destanı Etkinlikleri vatandaşların yoğun katılımıyla devam ediyor. Programın 5’inci gününde Kirazlı Metro İstasyonu etkinlik alanında ellerine bayrak alan binlerce vatandaş bir araya geldi. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da nöbet tutmak için toplanan Bağcılar halkı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde düzenlenen programı kurulan dev ekranlarda canlı olarak takip etti. Şehitlerin isimlerinin okunduğu sırada alana toplanan binlerce vatandaş, ‘Burada’ diyerek karşılık verdi.

Vatan için millet için alanlarda olduğunu söyleyen Şeref Şahin, “Vatan için millet için buradayız, daha olursa daha burada oluruz. Ölene kadar burada olacağız” dedi.

Kirazlı Metro İstasyonu çocuğuyla gelerek nöbet tutan Kaya Yücekaya, “Geçen yılda nöbetteydik. Geçen senede bugün nöbetteydik. Bu yılda 5’inci günü yine nöbetteyiz. Allah’ım böyle günleri kimseye yaşatmasın. Tabii yaşattığı sürece biz sürekli olarak nöbetteyiz. Bizim atalarımız dedelerimiz bu nöbetleri yıllardır tutmuşlardır. Bizde bu nöbeti sonuna kadar tutacağız” diye konuştu.

Küçük yaşta darbeyi yaşayan İremnur Demirer ise “Geçen sene maalesef böyle bir darbe girişimiyle karşılaştık ve buradayız. Yine olsa biz meydanlara sokaklara çıkarız. Onlar bizi ölüyor zannediyorlar ama biz hiçbir zaman ölmeyiz. Biz bir ölür, bin diriliriz. Allah şehitlerimize de rahmet eylesin” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA