Hava Şartlarından Dolayı Zarar Gören Trafolar Yenilendi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Genel Müdürlüğü, Yunusemre, Köprübaşı ve Soma ilçelerinde olumsuz hava koşullarında zarar gören içme suyu motopomplarını besleyen elektrik trafolarını yeniledi.

Hava Şartlarından Dolayı Zarar Gören Trafolar Yenilendi
MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde kesintisiz içme suyu sağlamak adına çalışmalarına devam ediyor. MASKİ Genel Müdürlüğü Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde il genelindeki olumsuz hava koşulları nedeniyle zarar gören elektrik trafoları yenilenerek içme suyu tesislerinde kesintiye neden olan arızalar ortadan kaldırıldı.

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, aşırı yağışlardan ve yıldırımlardan zarar gören trafoların yenileri ile değiştirildiğini söyledi.

Aslay, “Geçtiğimiz günlerde il genelinde yaşanan olumsuz hava koşullarında birçok noktada elektrik trafolarımız ciddi zarar gördü. Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanlığımızca belirlenen yerlerde, Gdz Elektrik Dağıtım A.Ş ile koordineli hareket ederek trafo yenileme çalışmalarımızı tamamladık. Köprübaşı, Soma ve Yunusemre ilçelerimizde bulunan içme suyu tesislerimize enerji iletimini sağlayan trafoların yenilenmesi sayesinde vatandaşlarımızın su kesintilerinden etkilenmesini önledik” dedi.

Kaynak: İHA