AK Parti Denizli Milletvekili Tin Açıklaması

'Yatırım ve üretime dönük stratejik kolaylıklar içeren bu paket, sanayicimizin yükünü iyiden iyiye hafifletecek'.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, yatırım ve üretime dönük stratejik kolaylıklar içeren Üretim Reform Paketi'nin, sanayicinin yükünü iyiden iyiye hafifleteceğini kaydetti.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Katip Üyesi olan Tin, Üretim Reform Paketi ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, anamuhalefet partisinin her zaman olduğu gibi teklif edilen ve görüşülen tasarıyı güçlendirmek için katkı vermek yerine aslı astarı olmayan yalan yanlış beyanlar üreterek engelleme yolunu seçtiğini belirtti.

Temel gayeleri yerli üretim ve yatırımların önünü tıkamak olan anamuhalefet partisinin bunu çeşitli algı oyunlarıyla perdelemeye çalışmasının da son derece manidar olduğunu vurgulayan Tin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Anamuhalefet partisi maalesef teklifte yer almayan maddeleri varmış gibi kamuoyuyla paylaşıyor. Çok açık ve net görülüyor ki bunların yaptıkları maksatlı hareketlerdir. Anamuhalefet, milletimizin kafasını karıştırıp, üretime dönük büyük bir reform niteliği taşıyan bu paketin önünü tıkamak ve Gezi benzeri yeni bir kaosu ülkemize yaşatmak için yeni plan kurgulamaktadır. Milletimizin buna izin vermeyeceği gibi bizler de buna asla fırsat vermeyeceğiz. Yatırım ve üretime dönük stratejik kolaylıklar içeren bu paket, sanayicimizin yükünü iyiden iyiye hafifletecek. Her alanda olduğu gibi sanayi alanında da tüm engelleme ve provokatif adımlara rağmen milletimizin beklentilerine uygun hareket ederek Türkiye'nin önünü sonuna kadar açacağız. Bizler AK Parti iktidarı olarak yatırım ve üretim yapan sanayicimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.'

İktidara geldiklerinde ülkede yaklaşık 100 milyon zeytin ağacı varken, destekler ve projeler sayesinde şu an yaklaşık 180 milyon zeytin ağacı olduğunu dile getiren Tin, 'Zeytin için bu sayı yeterli mi elbette değil. AK Parti olarak hedefimiz 2030 yılına kadar 250 milyon zeytin ağacı yetiştirerek dünyanın önde gelen zeytin üretim üssü olmaktır.' dedi.

Komisyon üyesi anamuhalefet partisi milletvekillerinin doğruluktan tamamen uzak beyanatlarıyla vatandaşları bilinçli şekilde yanıltmaya çalıştıklarını anlatan Tin, 'Komisyondan geçen Üretim Reform Paketi ile uzaktan yakından alakası olmayan, yalan yanlış birtakım açıklamalarda bulunulmasının altında yatan başka bir art niyet olduğu aşikardır. Gezi olaylarının 4. yıl dönümünde acaba zeytin ağaçlarını bahane ederek yeni bir karanlık plan mı üretiyorlar? Her ne iftira atarlarsa atsınlar milletimiz kimin ne yaptığını çok açık ve net görmektedir.' görüşüne yer verdi.
Kaynak: AA