Karpuz Üreticisinin Fiyat Artışı Beklentisi

Seyhan Ziraat Odası İkinci Başkanı İncefikir: 'Havaların ısınmaya başlamasıyla karpuza talebin artacağını ve fiyatların normal seviyelere geleceğini düşünmekteyiz'.

Seyhan Ziraat Odası İkinci Başkanı Cahit İncefikir, havaların ısınmasıyla karpuz tüketiminin ve fiyatların artmasını beklediklerini bildirdi.

İncefikir, yaptığı yazılı açıklamada, erkenci bölge ilk hasadının yapıldığı belirtti.

Ramazan ve hava sıcaklıklarının mevsim ortalamalarının altında seyretmesinin, karpuz tüketimini azalttığını, bunun da fiyatların düşük kalmasına yol açtığını anlatan İncefikir, karpuzun tarla çıkış fiyatının 50 kuruşun altında seyrettiğine işaret etti.

İncefikir, Türkiye'de üretilen yaklaşık 4 milyon ton karpuzun yüzde 20'sini yetiştiren Adanalı üreticinin, ürünün tarla fiyatının düşük olmasından memnun olmadığını belirtti.

Bu durumda ilerleyen günerde iyileşme beklediklerini ifade eden İncefikir, 'Tarımsal ürün pazarı borsa mantığı ile çalışmakta. Havaların ısınmaya başlamasıyla karpuza talebin artacağını ve fiyatların normal seviyelere geleceğini düşünmekteyiz.' dedi.

İncefikir, karpuzun Adana için ekonomik değerinin çok büyük olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

'Karpuz, Adanalı için çok önemli. Biz oda olarak karpuzu çok önemsiyoruz. Bizimle birlikte tüm kent yöneticileri de karpuz ile ilgili çalışma yürütüyor. Karpuzun markalaşması için yürütülen bir çalışma var. Bu yıl Karataş'ta Karpuz Festivali düzenlendi. Bunlar karpuz üreticisi için çok önemli gelişmeler.'
Kaynak: AA