Şamil Tayyar'dan FETÖ'cü damatlar açıklaması

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Bülent Arınç ve Kadir Topbaş'ın damatlarının tahliye edilmesinin FETÖ davalarına zarar verdiğini söyledi.

Şamil Tayyar'dan FETÖ'cü damatlar açıklaması
Şamil Tayyar'dan FETÖ'cü damatlar açıklaması
Beyaz Tv'de Murat Erçin'in sunduğu Son Söz programına Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar canlı yayında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Yargının tahliye edilen damatlar konusundaki şüpheleri kaldırmadığı sürece Fetö ile mücadeleye olan güvenin sarsılacağını söyleyen Tayyar " Yargı, tahliye edilen damatlar konusundaki gölgeyi kaldırmazsa Fetö ile mücadeleye olan güven sarsılır." dedi.

ORTADA RAPOR BİLE YOK

Tahliyelerin geçerli bir sebebe dayandırılmasının altını çizen Tayyar "Ömer Faruk Kavurmacı daha önce muayene olmuş. Bu muayene kayıtlarını alıyorlar ve mahkemeye sunuyorlar. Tamamen bunun üzerine verilmiş bir karar. Rapor bile yok. Rapor bile yokken siz eski raporlar üzerinden tahliye kararı veriyorsunuz. Bunu topluma nasıl anlatacaksınız?" dedi.

NİYE TAHLİYE ETTİNİZ?

Arınç'ın damadı Ekrem Yeter'le de ilgili açıklamalarda bulunan Tayyar "Madem tutuklanmasını gerektirecek bir sebep yok, niye tutukladınız? Sonra niye tahliye ettiniz? Eğer tutuklanmayı gerektirecek bir delil yok ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakın. Adamı tutukluyorsunuz iki sonra salıveriyorsunuz. Adresi belli diye tahliye ediyorsunuz. Siz bu gerekçeyle tahliye ettiğinizde de 'Benim de adresim belli' diye soruyorlar haklı olarak." diye konuştu.

İKİ DAMADIN ARASINDA SIKIŞTI

Bu gibi olayların FETÖ ile mücadeleye zarar verdiğini söyleyen Tayyar "Böyle yaparsanız malzeme olur ve birileri de bunu kullanır. Koca FETÖ davası iki damadın arasına sıkıştı kaldı. Yargının bu gölgeyi kaldırması lazım. Kaldırmazsa ne yaparsanız yapın kamuoyu nezdinde FETÖ'yle mücadeleye olan güven azalmaya devam eder." şeklinde konuştu.