Sedat Peker şehit ailesini yalnız bırakmadı

İşadamı Sedat Peker, 14 Mayıs 2016’da Dağlıca’da şehit düşen Uzman Çavuş İrfan Mert’in eşi ve kızına bir ev armağan etti.

Sedat Peker şehit ailesini yalnız bırakmadı
Sedat Peker şehit ailesini yalnız bırakmadı
İşadamı Sedat Peker’den mübarek Ramazan ayında şehit ailesine anlamlı destek. Daha önce Türkmendağı’nda direnen Türkmenlere yaptığı yardım ve Berkin Elvan için eylem düzenleyen militanların katlettiği Burak Can Karamanoğlu’nun en büyük hayalini gerçekleştirerek takdir toplayan Sedat Peker, Dağlıca şehidinin ailesine de destek oldu. Peker, geçtiğimiz yılın mayıs ayında Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada şehadete eren Uzman Çavuş İrfan Mert’in eşi ve kızına bir ev hediye etti.

ŞEHİDİN KIZI GÜLHAN DUYGULANDIRDI

Vatan müdafaası için kahramanca mücadele veren ve 14 Mayıs 2016’da şehit olan İrfan Mert’in milletine emanet ettiği eşi ve kızını yalnız bırakmayan işadamı Peker, önceki akşam acılı aileyle iftar yemeğinde bir araya geldi. Şehidin kızı Gülhan ve eşi Radya Mert’in ağırlandığı iftar yemeği sonrası açıklama yapan Peker, minik Gülhan’ın internette paylaşılan bir videosunda, parmağıyla işaret ettiği gökyüzüne bakarak ‘baba, baba’ diye seslenmesi karşısında oldukça duygulandığını belirtti.

ŞEHİT AİLESİNDEN YÜCE GÖNÜLLÜLÜK

Aziz şehidin ruhunu huzurlu kılmak adına ailesine ev hediye etmek istediğini ve bunun kabul görmesinin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Peker, Bakara Sûresi’nin 154. ayetiyle başladığı konuşmasında şu sözleri sarf etti: “Allah yolunda öldürülenlere ‘ölüler’ demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissedemezsiniz. Şehidimizin eşi Radya Hanım’a Hatay’da gazetecilik yapan çok değerli bir dostum vasıtasıyla ulaşma imkanım oldu. Sağ olsunlar ailece İstanbul’a ziyaretime gelerek bizi onurlandırdılar. Hep beraber iftar açtık. Saygıdeğer Radya Hanım’a şehidimizin kızı için bir daire alarak onun hayatını garanti altına almak istediğimi söyledim. Kendisi de yüce gönüllülük yapıp bu isteğimi kabul etti. Bunun üzerine ben de isteğimi yerine getirdim. Böylelikle şehidimizin ruhunun belki biraz daha huzurlu olmasını sağlayabildiğimiz için mutlu olduğumu sizlerle paylaşmak istedim.”

Peker, sözlerini Bakara Sûresi’nin şu ayetiyle sonlandırdı: “Mallarını gece ve gündüz, gizli ve açık hayra sarfedenlerin mükafatı Allah katındadır. Onlara korku ve üzüntü yoktur.”