Aromatik Yağlar 'İlaçlardan Daha Çabuk Etki Ediyor' Açıklaması

Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) yöneticileri Eczacı Seval Ünlüerler ve Eczacı Hülya Çetişkol Topçu, bir çok hastalığın ve rahatsızlığın tedavisinde kullanılan aromatik yağların etki süresinin ilaçlara oranlara daha kısa olduğunu söyledi.

Aromatik Yağlar 'İlaçlardan Daha Çabuk Etki Ediyor' Açıklaması
Türkiye’de kullanımı her geçen gün artan aromatik yağlar hakkında bilgi veren Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) Yöneticileri Seval Ünlüerler ve Hülya Çetişkol Topçu, aromaterapi ile ilgili önemli bilgiler aktardı. Aromaterapinin yıllardır kullanılan bir tedavi yöntemi olduğunu ifade eden Ünlüerler, "Bir bitkinin yaprağından kökünden, sapından, çiçeğinden distilasyon yöntemiyle elde edilerek yağlar çıkarılıyor. Aromaterapinin tedavi alanında birçok etkisi var. Rahatlatıcı, nefes açıcı özelliği olan bu ürünler, alerji, mantar gibi bir çok rahatsızlığın tedavisinde de etkin olarak kullanılıyor” dedi.

Aktarlardan veya internetten satın alınan bitkisel içerikli ürünlerin sağlığımıza zarar verebileceğini belirten Ünlüerler, "Çeşitli yerlerden duyularak aktarlardan ya da internetten alarak hastalarımız iyi bir şey yapayım organik alayım kendime zarar vermeyim dediği halde ne yazık ki çoğu ürün sahte çıkıyor. O yüzden mutlaka eczane kanalıyla bu ürünlerin alınmış olması lazım. Örneğin bebeklerde gaz giderici olarak kullanılan bir ürünün yağının içinde keton maddesi vardır. Bu madde alerjik astımı tetikleyici bir maddedir. O yüzden kullanırken, alırken, seçerken dikkat edilmesi gerekiyor. ÇEKOOP olarak doğru bir ürün ve tedavi getirdiğimiz için bizde mutluyuz" diye konuştu.

Ünlüerler, bir yaz formülü vererek ter kokusundan korunmanın ipuçlarını verdi. Ünlüerler, şöyle devam etti:

"Önümüz yaz, terlemeyi kesmeden ter kokusunu gidermek isteyen ve bunu doğal yollarla yapmak isteyenler için 1 bardak lavanta ve ya gül suyuna selvi yağından ve limon yağından 40’ar damla damlattığımız da güzel bir deodorant elde etmiş oluyoruz. Bu terlemeyi azaltıyor ve antibakteriyel özelliğinden dolayı kötü kokuyu önlemiş oluyor" dedi.



"Aromatik yağlar kişiye özel hazırlanan ürünlerdir"

Aromatik ürünlerin koklama ve burun kenarlarına sürülerek uygulandığını anlatan Hülya Çetişkol Topçu da, "İlaçların kana karışması 40 dk-2 saat arası iken, aynı etkideki, vücuda sürülen aromatik yağ 17 saniyede etkili oluyor. Geçmeyen kronik ağrılarda ağrı kesici kullanıp mideye zarar vermektense sürerek kullanmak çok daha etili. Ağrı kesiciyle aynı etkiyi sağlayacak aromatik yağlar var. Genelde karışım olarak hazırlanıyor. Aromatik yağlar kişiye özel hazırlanan ürünlerdir. Kişi sıkıntısını anlatır doktora, doktorda kişinin durumuna göre reçete eder hangi maddeden ne kadar konulacağını ona göre ayarlar. Bir standardı yoktur" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA