Gümüşhane'de TÜBİTAK Bilim Fuarı Açıldı

Öğrencilerce hazırlanan 130 proje 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı'nde sergilendi Gümüşhane Valisi Memiş:'Geleceğin Steve Jobs’larını yetiştirmek istiyoruz. Geleceğin Bil Gates’leri Gümüşhane’den çıksın istiyoruz'

Gümüşhane’de, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi.

Aydın Doğan Spor Salonu’nda düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda, il genelindeki 10 okulda eğitim öğrenim gören 260 öğrencinin, çeşitli alanlarda danışman öğretmenleri gözetiminde hazırladıkları 130 proje görücüye çıktı.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, sergilen projelerin çok anlamlı olduğunu belirterek, öğrenci ve öğretmenlerle gurur duyduğunu söyledi.

Gümüşhane’nin eğitime önem veren bir il olduğunu belirten Memiş, “Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavı verilerinde Türkiye’nin en iyi illeri arasındayız. Bu anlamda Karadeniz Bölgesi’nin en iyi iliyiz diyebilirim. En son TEOG sınavında 12 öğrencimiz tam puan çıkardı. Bu sayıyı önümüzdeki yıl daha da artıracağız.” diye konuştu.

Memiş, sınav başarısının yanı sıra öğrencilere daha kaliteli bir eğitim sağlamaya yönelik projelerinin olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“Kodlama projemiz var. Geleceğin Steve Jobs’larını yetiştirmek istiyoruz. Geleceğin Bil Gates’leri Gümüşhane’den çıksın istiyoruz. Bunun için emek veriyoruz. Bu yıl SODES projelerinin neredeyse yüzde 50’den fazlasını kodlama projesine ayırdık. İletişim, sosyal ağ ve sosyal medyanın sürekli kullanılması için ilçelerimizde, köylerimizde cep telefonlarının çekmesi için projelerimiz var. Köse ilçesinde pilot olarak tespit ettik ve Köse’nin köylerinde wireless uygulamasını deniyoruz. Köse’de bunu başarabilirsek diğer köylerimizde de bunu uygulayacağız. Köye gelen bir vatandaş wirelesse girip oradan bütün dünya ile bağlantıya geçebilecek.'
Kaynak: AA