Bu Çarşıdaki Bütün Esnaflar Kadın
Bursa’da geçmişte köylü pazarı olarak kullanılan, şu an ise çeyiz eşyalarının satıldığı Nilüfer Pazarı’ndaki bütün dükkanları kadınlar işletiyor.

Çarşıda uzun yıllardır esnaflık yapan Hatice Ceyhan, esnaflığı severek yaptığını dile getirerek, "Her işin bir zorluğu var, önemli olan sevmek. İşini sevdikten sonra zorluklar çok daha kolay aşılıyor. Çeyizcilik, çok kafa dağıtan, çok güzel bir meslek. Bu meslek sayesinde İnsanları mutlu ediyorum. İnsanların mutluluğunu görmek paradan çok öte benim için" dedi.
Çarşıda 7 senedir esnaflık yapan Gülsüm Tanrıverdi ise, çeyizciliği ve esnaflığı zevk alarak yaptığını ifade etti.
Çeyiz işinin kadınlar tarafından yapılması gerektiğini belirten Tanrıverdi, kiralardan ve kar oranlarından şikayetçi. Tanrıverdi, "Kar paylarımız çok düşük. Kiralarımız biraz yüksek. Yetkililer biraz daha bize yardımcı olursa çok güzel olur" şeklinde konuştu.
