Bakanlık Çalışanları İçin Kreş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 130 çocuk kapasiteli kreş ve gündüz bakımevi hizmete açıldı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya:'Bakanlığımızın merkez çalışanları için bu kreşi kazandırdık. 130 çocuk kapasiteli, 02 yaş ve 36 yaş arası çocuklarımızın okul öncesi bakımlarının gerçekleştirileceği bir kreş'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Bakanlığın kreş ve gündüz bakımevinin açılış töreninde, 'Bakanlığımızın merkez çalışanları için bu kreşi kazandırdık. 130 çocuk kapasiteli, 0-2 yaş ve 3-6 yaş arası çocuklarımızın okul öncesi bakımlarının gerçekleştirileceği bir kreş.' dedi.

Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi (ÇEKOM) kampüsündeki kreş ve gündüz bakımevinin açılışını yaptı.

Törenin ardından kreşteki sınıfları gezen Bakan Kaya, çocuklarla bir süre sohbet etti ve öğretmenlerden bilgi aldı.

Kaya, hükümetleri döneminde kadının iş ve aile uyumunu artırmak amaçlı bir çok yasal düzenleme yaptıklarını belirterek, yarı zamanlı, kısmi süreli çalışma, büyükannelere torun desteği gibi çalışmalar yaptıklarını hatırlattı.

Belli bir sayının üzerinde çalışanın olduğu yerlerde kreş açma zorunluluğu getirdiklerini ifade eden Fatma Betül Sayan Kaya, şöyle konuştu:

'Bakanlığımızın merkez çalışanları için bu kreşi kazandırdık. 130 çocuk kapasiteli, 0-2 yaş ve 3-6 yaş arası çocuklarımızın okul öncesi bakımlarının gerçekleştirileceği bir kreş. Kreşimizde teknoloji sınıfımız var. Okul öncesi dönemde çocuklarımızın zihinsel gelişimini en iyi şekilde sağlamak için güzel çalışmaların yapılacağı, onların geleceğe güçlü şekilde hazırlanmaları için her türlü imkanın sunulduğu bir kreş.'

Kaya, tüm kamu ve kuruluşlarda kreşlerin açılmasının da Bakanlık olarak takipçisi olacaklarını vurguladı.

Çalışan kadının en büyük derdinin çocuklarının iyi bir şekilde bakılması olduğunun altını çizen Bakan Kaya, bu konuda bir çok yasal düzenleme yaptıklarını, bundan sonra uygulamada da gerekli takipleri yapacaklarını kaydetti.

Merkez teşkilatı personeli için kreş hizmetlerinin süreceğini belirten Kaya, 2023 Türkiyesine çocukların çok daha güzel şartlarda yetiştiği nice kreşler kazandırılması temennisinde de bulundu.

Fatma Betül Sayan Kaya ayrıca, kreşin açılmasında emeği geçenlere de teşekkür etti.
Kaynak: AA