Kaş'ta Kapalı Ameliyatla Safra Kesesi Alındı

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Kaş Devlet Hastanesi'nde ilk kez, kamuoyunda 'kapalı ameliyat' olarak adlandırılan laparoskopik yöntemle safra kesesi ameliyatı yapıldı.

Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Zekai Erçam ve ekibi tarafından, 38 yaşındaki kadın hastaya laparoskopik kolesistektomi (kapalı yöntemle safra kesesi ameliyatı) ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.

Kaş Devlet Hastanesi Başhekimi Davut Ertekin, yaptığı yazılı açıklamada, kurulumu tamamlanarak hizmete giren laparaskopi cihazıyla hastalara verilen sağlık hizmetlerinin kalitesinin, niteliğinin ve çeşitliliğinin arttığını söyledi.

Hizmet çeşitliliğini ve kalitesini arttırarak, hastaların diğer il ve ilçelerdeki sağlık kuruluşlarına gitmelerine gerek kalmadan yaşadıkları yerde tıbbi ihtiyaçlarını gidermeyi amaçladıklarını vurgulayan Ertekin, 'Bunu da büyük oranda gerçekleştirdik.' ifadesini kullandı.

Ameliyatı gerçekleştiren Erçam da Kaş Devlet Hastanesine başvuran hasta potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda, bu yöntemle tedavi edilebilecek çok sayıda hasta olduğunu ifade etti.

Laparoskopik yöntemle ameliyat olan hastanın açık yöntem ameliyatına göre daha az ağrısı olduğunu ve hastane yatış süresinin kısalarak, hasta konforunun artırıldığını kaydeden Erçam, 'Hastalarımıza bu tedavi hizmetini Kaş Devlet Hastanesi'nde sunuyor olmaktan dolayı çok mutluyum.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA