Su Altının Renkli Dünyası İle Tanışmak 120 TL

Kuzey Ege’de 24 adacıktan oluşan Balıkesir’in Ayvalık ilçesi, balık adamlar tarafından en çok tercih edilen dalış bölgeleri arasında ilk sırayı alıyor.

Su Altının Renkli Dünyası İle Tanışmak 120 TL
Dalış hocası Kubilay Kılıç, kırmızı mercanlara ev sahipliği yapan ilçenin 24 ada ve 60’tan fazla dalış noktasına sahip olduğunu söyledi.

Türkiye’nin en renkli alanlarından Ayvalık’ın, dalış eğitim merkezi olma yolunda hızla ilerlediğine dikkati çeken Kubilay Kılıç, “Ayvalık bölgesinde mercan reefleriyle beraber yaklaşık 60 adet dalış noktası bulunmaktadır. Bu dalış noktalarında her seviyedeki dalıcıyı mutlu edecek her türlü canlı ve tüplü kurt tarlaları, sarı mercanlar, kırmızı mercanlar, süngerler, Bizans anforaları bulunmaktadır. Bölge, 24 adet adadan oluştuğu için rüzgar nereden eserse essin dalıcıların rahatça dalış yapacakları sakin dalış noktaları bulunmaktadır. Bu özelliğiyle Ayvalık, diğer dalış bölgelerinin önüne geçmektedir. Havanın kötü olduğu zamanlarda bile mutlaka dalışa uygun bir bölge bulunur" dedi.

"Su altı dünyası ile tanışmak isteyenler başta olmak üzere herkesi Ayvalık’a bekliyoruz" diyen Kılıç, "Uzman dalış hocalarımız nezaretinde sabah çıkılan yolculukta keşif dalışları yapma imkanı sunuyoruz. 120 liraya yapılan bu dalışlarda hiçbir eğitim almamış ve su altını merak edenleri su altı dünyası ile tanıştırıyoruz. Ayrıca düzenlediğimiz dalgıç eğitimleri ile meraklılarını eğitiyor ve bröve sahibi yapıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA