Meksika Sınırından ABD'ye Yasadışı Geçişlerde Düşüş

ABD İç Güvenlik Bakanı Kelly, Trump'ın görevi devralmasının ardından Meksika sınırından ABD'ye yapılan yasadışı geçişlerde büyük oranda düşüş olduğunu bildirdi.

ABD İç Güvenlik Bakanı John Kelly, Meksika sınırından ABD'ye yapılan yasadışı geçişlerde büyük oranda düşüş olduğunu belirterek, şubat ayında sınırdan kaçak yollarla ülkelerine geçmeye çalışan yaklaşık 25 bin kişinin yakalandığını açıkladı.

Kelly, ABD Senatosu İç Güvenlik Komitesi'nin düzenlediği 'Sınırların güçlendirilmesi' panelinde konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve gelmesinin ardından ülkenin sınır güvenliği konusunda önemli adımlar attığını belirten Bakan Kelly, Meksika sınırından ABD'ye kaçak yollarla yapılan geçişlerde büyük bir düşüş yaşandığını söyledi.

Kelly, şubat ayında 23 bin 589 kişinin ülkeye kaçak yollarla girmeye çalışırken yakanlandığını ifade ederek, alınan güvenlik önlemleri sayesinde ABD'ye kaçak yollarla girmek isteyen insanların önüne geçeceklerini ifade etti.

Martta 17 binden az sayıda kişinin ülkeye girmek isterken yakalandığını aktaran Kelly, Aralık 2016'da bu rakamın 58 bin 478 olduğunu belirterek yasa dışı geçişlerde yüzde 71 oranında düşüş yaşandığını dile getirdi.

Bakan Kelly, şunları kaydetti:

'Orta Amerika'dan ABD'ye inanılmaz derecede tehlikeli yollarla gelmeye çalışan göçmenlerin oranında büyük bir düşüş olduğunu görmekteyiz. Özellikle ise aile ve çocukların da içlerinde yer aldığı ve boru hatlarının içinden geçerek ABD'ye gelmeye çalışan gruplarda büyük bir düşüş yaşanmaktadır. Fakat biz sınırlarımızı daha da güçlendirmediğimiz sürece bunun sonu gelmeyecektir. Duvar, ya da fiziksel bir engel sınırların güvenliğini sağlayacaktır.'
Kaynak: AA