'Kızılay’da kırılmadık cam kalmayacak'

Vatan hainleri, 15 Temmuz gecesi pilotlara Başkent’i yerle bir etme emri vermiş.

'Kızılay’da kırılmadık cam kalmayacak'
'Kızılay’da kırılmadık cam kalmayacak'
Ankara Başsavcılığı'nca FETÖ'cü cuntacıların 15 Temmuz'da üs olarak kullandıkları Akıncı Üssü'nde yaşananlara ilişkin iddianamenin detayları ortaya çıkmaya devam ediyor. İddianamede, darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele baskını yöneten cuntacı Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in para hareketleri dikkat çekti.

MASAK raporuna göre, cuntacının yetkilisi olduğu Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı'nca ortakları hakkında FETÖ/PDY kapsamında işlem yapılan “MilSoft Yazılım Teknolojileri Ağ” isimli şirkete 10 işlemde 7 milyon 62 bin 851 TL, “ATESİN Havacılık San. Ağ” isimli şirkete ise 5 işlemde 2 milyon 284 bin 397 ABD doları para aktarıldı. Darbe girişimi günü 141. Filoya 3 bin TL'lik mutfak alışverişinin yapıldığı, söz konusu rakamın yüksek olduğu ifade edildi. İddianamede, Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı 141. Filo'da pilot kurmay yüzbaşı olarak görev yapan cuntacı Mustafa Mert Kaygusuz'un Emniyet Genel Müdürlüğü, Kızılay, Genelkurmay ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne “vur emrini” havada uçan FETÖ üyesi pilotlara bildirdiği kaydedildi. Kaygusuz'un “Emniyet binasını vurun, emniyet binasını tahrip edin”, “Genelkurmay üzerinden alçak uçuş yapın, kaçak saray koordinat için beklemekteyiz”, “Genelkurmay ve Kızılay meydanından MACH üstü geçiş serbest”, “Kızılay'da cam kaldı mı? Kalmayacak kırın hepsini”, “TOMA'lara top taarruzu atış serbest” şeklinde emirleri DESK diye tabir edilen uçaklarla telsiz bağlantısının sağlandığı noktadan telsizler aracılığıyla ilettiği ortaya çıktı.

“ONLARDAN ÖNCE YAPMALIYIZ”

İddianamede, 143. Filo Komutanı cuntacı Yarbay Hasan Hüsnü Balıkçı'nın darbe girişimi faaliyetlerine başlamadan önce cuntacı Akıncı Üssü'ndeki toplantıda “Bizim isim listemiz var. Bazı generallerden alınmaya başlandı. Sonra tek tek sıra bize gelecek. Bu işi bugün yapmamız gerekiyor, onlardan önce davranmamız gerekiyor” dediği aktarıldı. Ardından kullandığı F 16 uçakla TBMM'ye 1 adet GBU-10 bombası attığı ve 32 kişiyi yaraladığı, hasara sebep olduğu belirtildi.

44 KİŞİYİ ŞEHİT EDEN CUNTACININ SAVUNMASI:

Terörle mücadele sandım

FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü'ndeki olaylara ilişkin iddianamede, hain gecede F-16 uçaklarını kullanan yönetici şüphelilerden eski pilot kurmay yüzbaşı Hüseyin Türk'ün ifadesi ve delillere yer verildi. Türk, savunmasında “terörle mücadele harekâtı sandığı için” TBMM, Gölbaşı Polis Özel Harekât Dairesi Başkanlığı ve TÜRKSAT tesislerini bombaladığını iddia etti. Savcılarca kendisine yöneltilen soru üzerine Türk, terörle mücadele harekâtı kapsamında daha önce hiç sivil yerleşim yerlerinin vurulduğuna rastlamadığı itirafında bulundu. Türk “Devlete ait olan antenlerin iletişim sağladığı gözetildiğinde bunların terörle mücadele kapsamında vurulmasındaki mantık ne olabilir?” sorusuna, kontrol binasının basılması şeklinde yorumladığı için bu binaları bombaladığı şeklinde savunma yaptı. Türk, Akıncı Üssü'nde pilotları getirip götürme işinin normalde askerler tarafından yapıldığını ancak o gün kendisinin emriyle stajyer teğmenlerin bu işi yaptığını ileri sürdü. Hüseyin Türk, emri, Hakan Karakuş'tan aldığını, harekâtın süresinin ve nereye gidileceğinin belli olmadığını belirterek koordinatların pilotlara havada verileceğini, 143'üncü filodaki hedef analiz uzmanlarınca belirlenecek hedeflere taarruz edileceğini bildirdiğini aktardı. Türk, üsse indikten sonra oradaki bakım ekibinden darbe olduğunu öğrendiğini iddia etti.

Darbe girişiminin başarılı olması için gerekli koordinasyonu sağlayan Hüseyin Türk'ün, 16 Temmuz 2016'da 03.24 ve 03.25'te “Aslan 6” kodunu kullanan F-16 uçağı ile TBMM'ye iki bomba atarak 32 kişiyi yaraladığı belirtildi. Türk'ün “Aslan 3” kodunu kullanan F-16 uçağı pilotu Uğur Uzunoğlu ile bir GBU-10 bombasını Gölbaşı ilçesinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığına attığı ve 44 kişiyi şehit edip 36 kişiyi yaraladığı, aynı gün “Aslan 6” kodunu kullanan F-16 uçağı ile 03.14, 03.15, 03.17 ve 03.19'da dört bomba atarak TÜRKSAT tesislerinde hasar oluştuğu kaydedildi.