Karayolu Taşıma Yönetmeliği Taslağı Aydın'da Masaya Yatırıldı

Aydın Esnaf Odaları Birliği öncülüğünde il genelindeki şoförler ve otomobilciler odası başkanlarının katlımı ile ‘Karayolu Taşıma Yönetmeliği Taslağı’ değerlendirildi. Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in de hazır bulunduğu değerlendirme toplantısında Aydın’daki şoförler odası başkanları taslağın mevcut halinde gördükleri sıkıntı ve eksikleri ilgili bakanlıklara iletilmesi için Milletvekili Mehmet Erdem’e aktardılar. Yapılan toplantı sonunda Aydın Esnaf Odaları Birliği bünyesinde şoförler odaları başkanlarından bir komisyon oluşturularak rapor hazırlanmasına karar verildi.

Karayolu Taşıma Yönetmeliği Taslağı Aydın'da Masaya Yatırıldı
Mevcut taslağı incelediklerini ve ciddi endişeleri olduğunu belirten Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, “Bu taslak üzerinde yaptığımız incelemeler sonucu bir takım çekincelerimiz oluştu. Karayolu Taşıma Yönetmeliği taslağının şu anki haliyle otobüslerin, otobüs firmalarının yetki belgelerine otomobilleri de ilave edebilecek olması ciddi sorundur. Bu durumda küçük esnafa konumundaki tek araçlık taksici, minibüsçü ve servisçi diye bir şey kalmaz. Eğer bu durum da gerçekleşir ise hem istihdam hem de ekonomik bakımdan küçük esnaf piyasadan silinir. Ayrıca taslaktaki sistem belediye kanununa da uygun değildir. Tasarı yasalaşırsa korsan taşımacılık yasal hale gelir” diyerek Milletvekili Mehmet Erdem’den yardım istedi.

Milletvekili Mehmet Erdem’i her zaman yanlarında hissettiklerini ve bugüne kadar pek çok sorunlarını çözdüğü gibi bu sorunları da çözeceğine inandığını belirten Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, 0 faizli KOSGEB desteklerinde ‘3 yıl boyunca Hazine destekli kredi kullanılmaması’ şartının da düzeltilmesi için Erdem’den destek istedi. Şoförlerle toplantı sırasında telefonla görüşme yapan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, toplantıda 0 faizli KOSGEB kredilerindeki ‘hazine destekli kredi almayacağı’ şartının kaldırıldığını müjdeledi.

Toplantının açılışında konuşan Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, kendilerine her zaman yardımcı olan Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’e teşekkür ederek “Aydın’da esnafın sıkıntıya düştüğü her durumda Mehmet Erdem’i yanlarında bulmuştur. Bu nedenle sayın vakile teşekkür ediyorum. Bu toplantıda da yeni çıkacak bir taslak kanunla ilgili bilgi alışverişinde bulunacağız. Taslakta yer alan sıkıntı ve endişelerimizi Milletvekilimiz Erdem aracılığı ile Ankara’ya aktaracağız” dedi.

Toplantıda kamyoncular adına Kamyoncular Odası Genel Sekreteri Ersin Ustahan sektörde yaşanan sıkıntıları ve Ankara’dan beklentilerini dile getirdi. Yaklaşık 2 saat süren toplantı ile şoförlük ve nakliyecilik yapan esnafın sıkıntılarını dinleyen AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, kendisine iletilen sorunları rapor halinde ilgili bakanlığa ileteceğini belirtti.

Kaynak: İHA