Otizme Dikkat Çekmek İçin Gökyüzüne Renkli Balonlar Bıraktılar

Muğla Engelliler Derneği tarafından düzenlenen, 'Hayatlarımıza Renkli Bir Dokunuş Katmak İçin Duvarımızı ve Gökyüzünü Birlikte Boyayalım' etkinliği kapsamında katılımcılar, renkli balonları gökyüzüne bıraktı.

Muğla Engelliler Derneğinde bir araya gelen engelliler ve aileleri, otizm konusunda farklı bir etkinliğe imza attı. Katılımcılar, ellerindeki onlarca renkli balonu gökyüzüne saldı.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Kamil Karaya, Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Akkuş, Muğla Kredi ve Yurtlar Müdürü Ömer İlman, engelli öğrenciler ve aileleri, üniversite öğrencileri, Muğla Gençlik Merkezinde görevli gençler, otizme dikkati çekmek için boyadıkları ellerini beyaz duvara bastı.

Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, programda yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletlerin 2 Nisan'ı Dünya Otizm Farkındalık Günü ilan ettiğini anımsattı. Otizmin, doğuştan gelen ya da yaşamın ilk 3 yılında ortaya çıkan karmaşık bir gelişim bozukluğu olduğunu belirten Çakıroğlu, otizm konusunda farkındalık yaratmak için engelliler ve aileleriyle etkinlikler düzenlendiklerini dile getirdi.

Çakıroğlu, otizmin günümüzde rastlanan en yaygın nörolojik bozukluk olduğunu vurguladı. Dünya Otizm Farkındalık Günü çerçevesinde tüm dünyada otizmle ilgili araştırmaların yürütülmesi gerektiğini ifade eden Çakıroğlu, 'Bu bilinirlik artırılarak erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.' dedi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş de kentte engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Amaçlarının engellilerin kendilerini diğer vatandaşlardan farksız hissetmelerini sağlamak olduğunu anlatan Gümüş, çalışmalarını bu yönde sürdürdüklerini kaydetti.

Etkinlikte, otizmli çocuklar üniversite öğrencileri ile müzik eşliğinde dans gösterileri sundu. Aileleri ile şenlik alanına gelen çocuklar, kendileri için hazırlanan özel aktivite ve oyunlarla eğlendi.

Kaynak: AA