'Halk Oylamasının İsmi Dahi CHP'yi Olumlu Yönde Değiştirdi'

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Kılıçdaroğlu bu zamana kadar bize AKP diyordu. Şimdi ise Adalet ve Kalkınma Partisi demeye başladı. Halk oylamasının ismi dahi CHP’yi olumlu yönde değiştirmeye yetti. Hiç şüpheniz olmasın bu halk oylaması geçerse Türkiye’yi de olumlu yönde değiştirecektir" dedi.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Adıyaman’a gelen Besni ilçesinde ‘Evet Kafe’nin’ açılışına katıldı.

Açılışa Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanı sıra TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Erdoğan, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat, Adnan Boynukara, Salih Fırat, Besni İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer, Besni İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferhat Aydın, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem, belde belediye başkanları, kurum amirleri, sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem, Besni’nin eğitim sevdalısı bir ilçe olduğunu söyledi.

Bu yıl 19.’sunu kutlayacakları Besni Eğitim bayramının dünyada tek olarak Besni’de kutlandığını da ifade eden Başkan Çiğdem, ilçede Besnili hayırseverler tarafından yaptırılarak eğitim öğretime kazandırılan 20 adet eğitim kurumunun şu anda faaliyet gösterdiğini belirtti.

Daha sonra konuşan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Erdoğan, her zaman vatanda sahip çıktıklarını ifade etti.

Erdoğan, "Bu vatan, bu bayrak, bu devlet bizim ittifakımızdır. İçimizdeki mazlumlara umut olan, bütün mazlumların umudu olan, bu milletin tekrar ittifak etmesini istemeyenlere bir cevap vereceğiz. Bu cevap 16 Nisan’da Besni’den de öyle bir sesle yankılanacak ki, kardeşlerimizin üzerine atlarını itlerini sürenlere Holanda’ya, Almanya’ya evet diyerek cevabını vereceğiz" dedi.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise, “Hizmetlerin devam ettiğini ve bu hizmetlerin daha büyük bir şekilde devam etmesi için mutlaka 16 Nisan’ı en iyi şekilde değerlendirmesini en iyi bilenler de Besnililer olacaktır. Geçmişte istikrarsız hükümet kurdular. Bu ülkede 25 günlük hükümetler kuruldu. 65 hükümetin 34 tanesi 1 yıldan az ömürlü oldu. 3-4 partiden kurulan, yarının ne olduğu belli olmayan hükümet o vesayetçi anlayışla bu ülkeye bir şey veremedi. Türkiye artık o eski Türkiye’nin vesayetçi anlayışlarından kurtulsun diyoruz. Türkiye artık güçlü bir Türkiye olarak yoluna devam etsin diyoruz. Bunun için vesayetçi anlayışın yok olması için, çatışmaların yok olması için, krizlerin yok olması için, sivil yargı için ve tam demokratik güçlü Türkiye için Besni’den güçlü bir evet bekliyoruz" diye konuştu.

En çok önemi eğitime verdiklerini vurgulayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 217 yılında eğitime ayrılan bütçenin 122 milyar olduğunu söyledi.

Bakan Yılmaz, "2002 yılında Adıyaman’da derslik başına düşen öğrenci sayısı 40 iken, şimdi 26’lara düşürdük. Adıyaman’ın eğitim Türkiye’nin eğitiminden bir adım önde, Besni’nin eğitimi de Adıyaman’ın bir adım önünde” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da yüklenen Bakan Yılmaz, "Kılıçdaroğlu grup toplantısında anayasa mahkemesine gideceğini söyledi.

Anayasa Mahkemesine gitti mi gitmedi. Niye gitmedi, milletin söz söyleyeceği yerde, millet adına söz söylediğini iddia edenlerin bir şey söylemesi doğru olmazdı da ondan. Dolayısıyla Anayasa Mahkemesine gideceğim dediği halde doğru olanı yaptı ve gitmedi. CHP değişti mi değişti. Yine CHP biliyorsunuz Erbakan’a neler çektirdi değil mi, 28 Şubat’ı hatırlayın. Erbakan dedi ki, bana 2. doktorayı yaptırdı dedi.

Kutuplaştırdın, yapamadın, çek git falan diyerekten o beşli çete ile birlikte adamı ne halden ne hale getirdiler. Geçen gün rahmetli Erbakan için anma etkinliği oldu. Bu anma törenine Kılıçdaroğlu da katıldı.

İşte bu nedir, özür dilemedir. CHP olumlu yönden değişti mi değişti. Yine biliyorsunuz Cumhuriyet Halk Partisi her zaman başörtüsüne mesafeliydi. Başörtüsü ile ilgili ne çıksa Danıştay’a gider, kanun çıksa Anayasa Mahkemesine gider.

Kılıçdaroğlu bu zamana kadar bize AKP diyordu. Şimdi ise Adalet ve Kalkınma Partisi demeye başladı.

Halk oylamasının ismi dahi CHP’yi olumlu yönde değiştirmeye yetti. Hiç şüpheniz olmasın bu halk oylaması geçerse Türkiye’yi de olumlu yönde değiştirecektir" dedi.

Bakan Yılmaz ve beraberindeki heyet konuşmaların ardından ‘Evet Kafe’nin’ açılışını gerçekleştirdi. ‘Evet Kafe’nin’ açılışını gerçekleştiren Bakan Yılmaz ve beraberindeki heyet akşam yemeğine geçti. Akşam yemeğine geçen Bakan Yılmaz’ı kına geceleri olan Mehmet Altıntaş ile Tuba Yücel çifti ziyaret ederek hoş geldin mesajları verdiler.

(Ramazan Kuyu / İHA)
Kaynak: İHA