Geleneksel Türk Mezar Taşları Ulusal Sempozyumu Aydın'da Yapıldı

Adnan Menderes Üniversitesinin Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği ve Erciyes Üniversitesi ile birlikte düzenlediği “Geleneksel Türk Mezar Taşları Ulusal Sempozyumu” geniş bir katılımla gerçekleşti.

Geleneksel Türk Mezar Taşları Ulusal Sempozyumu Aydın'da Yapıldı


Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy’un açılışını yaptığı sempozyuma, Kuşadası Belediyesi meclis üyeleri, kurum temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış programında yaptığı konuşmada Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği Başkanı Mahmut Ökçesiz, Kuşadası’ndaki Osmanlıca mezar taşlarını inceleyerek birçok tarihi bilgiye ulaştıklarını kaydederek mezar taşlarını kütüphanelere benzetti. Bununla beraber mezar taşlarının ülkemizin tarihi ve kültürel mirasları olduğunu dile getiren Ökçesiz, Türklerin hâkim oldukları coğrafyaya vurduğu en önemli mühürlerden birinin de mezar taşları olduğunu vurguladı.

Ökçesiz, sempozyumun yapılabilmesinde büyük katkıları olan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca ve Genel Sekreterz Yrd. Doç. Dr Mustafa Aslan’a teşekkür etti. Üç gün süren ve alanında pek çok bildirinin sunulduğu sempozyum, son gün Kuşadası gezisi ile sona erdi.
Kaynak: İHA