Memurluktan Vazgeçip Kendi İşinde Patron Oldu

Hatay'ın Hassa ilçesinde yaşayan 30 yaşındaki Neslihan Demir, gazi olan ağabeyinden kendisine tanınan memurluk hakkından vazgeçerek KOSGEB'den aldığı destekle karton bardak üretmeye başladı Demir: 'Ben memurluk yapmak istemedim, kendi işimin patronu olmak daha güzel ve zevkli'.

Hatay'ın Hassa ilçesinde yaşayan 30 yaşındaki Neslihan Demir, 20 yıl önce vatani görevini yaparken gazi olan ağabeyinden kendine istihdam hakkı olmasına rağmen, kendi işini yapıyor.

Yaklaşık 1 yıl önce İŞKUR ve KOSGEB tarafından düzenlenen genç girişimci kursuna giden Demir, hazırladığı karton bardak üretimi projesiyle aldığı 36 bin liralık hibe desteğiyle kendi işini kurarak patron oldu.

Neslihan Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyi hayata geçirmesinde ailesinin katkısının olduğunu söyledi.

Kendisine yaklaşık 1 yıl önce memurluk hakkı tanındığını ifade eden Demir, '20 yıl önce ağabeyim vatani görevini yaparken gazi oldu. Bana da bu yüzden devlet memuru olma hakkı tanındı. Ben de memurluk yerine kendi işimin patronu olmayı tercih ettim.' dedi.

KOSGEB'den aldığı destekle karton bardak üretmeye başladığını anlatan Demir, 'Kendi iş yerimden ürettiğim karton bardakları Türkiye'nin birçok yerine göndermeye başladım. Yurt dışından da Suudi Arabistan'dan sipariş aldım. Memur olmayı istemedim, bu yüzden kendi işimin patronu olmak daha güzel.' diye konuştu.

Yaklaşık 4 aydan bu yana üretim yaptıklarını vurgulayan Demir, kısa sürede yurt içi ve yurt dışından yoğun talep gördüğünü sözlerine ekledi.
Kaynak: AA